Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Λύση στο πρόβλημα με τα γερμανικά αεροδρόμια – Ποιες διαβεβαιώσεις έδωσε το Βερολίνο σε Αθήνα-Κομισιόν

Λύση στο πρόβλημα με τα γερμανικά αεροδρόμια – Ποιες διαβεβαιώσεις έδωσε το Βερολίνο σε Αθήνα-Κομισιόν

*Όπως αναδείξαμε πριν  από λίγες μέρες ( δείτε εδώ ) για τον έλεγχο εισόδου και την “καραντίνα” στους Έλληνες ταξιδιώτες στη Γερμανία,γνωρίζαμε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα.

H Γερμανία έδωσε διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα και την Κομισιόν ότι οι έλεγχοι διαβατηρίων ή στοιχείων ταυτότητας, επιβατών και πληρωμάτων πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα, θα γίνονται πλέον μόνο στην “πύλη”, στο σημείο προσέγγισης των αεροσκαφών στον χώρο αφίξεων “Σένγκεν” των γερμανικών αεροδρομίων (κυρίως στη φυσούνα) και όχι σε διαφορετικούς χώρους (όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος).

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα επισήμως η Κομισιόν, μετά την ολοκλήρωση τριμερούς διάσκεψης των ελληνικών και γερμανικών αρχών στις Βρυξέλλες, σε τεχνικό επίπεδο, μετά από πρωτοβουλία της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτώ, απαντώντας σε σχετική με την τριμερή συνάντηση ερώτηση, τόνισε ότι αυτή έγινε σε θετικό και παραγωγικό κλίμα και πως οι γερμανικές αρχές έδωσαν τις παραπάνω διαβεβαιώσεις.

Η ίδια εκπρόσωπος καλωσόρισε και την πρόθεση της Ελλάδας να βελτιώσει τις δικές της διαδικασίες επί του δικού της εδάφους.

Η Γερμανία θα ελέγχει μόνο την παρουσία και την εγκυρότητα των σχετικών εγγράφων, διαβεβαίωσε την Κομισιόν.

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η Γερμανία εμπίπτουν σε συγκεκριμένο αίτημα της χώρας αυτής, στο πλαίσιο που προβλέπει σχετικό άρθρο της συνθήκης Σένγκεν.

Σημειώνεται ότι οι σχετικές εγκρίσεις έχουν δοθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου των Κρατών Μελών.

Η έγκριση που έχει λάβει η Γερμανία λήγει στις 11 Μαϊου του 2018.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.