Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ξεκινά η φοίτηση 1.323 σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Ξεκινά η φοίτηση 1.323 σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Ξεκινούν σήμερα  τα μαθήματα των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν  1.323 σπουδαστές, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά για την έναρξη του έτους  κατάρτισης 2017-2018.

 

Πρόκειται για φοίτηση διετούς διάρκειας στα ΙΕΚ Αναβύσσου (278 σπουδαστές), Ηρακλείου (234 σπουδαστές), Ρόδου (170 σπουδαστές), Θεσσαλονίκης ( 194 σπουδαστές), Κέρκυρας (167 σπουδαστές), Πελοποννήσου (91 σπουδαστές), Αλεξανδρούπολης (104 σπουδαστές) και Γαλαξιδίου (85 σπουδαστές).

 

Στις δύο Σχολές Ανώτερης Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου,  ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου, τα μαθήματα ξεκίνησαν στις  30 Οκτωβρίου για 428 σπουδαστές συνολικά.

 

Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά  και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα διαδοχικές συσκέψεις  με τους Διευθυντές των ΑΣΤΕ και των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού.

 

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η  ενίσχυση του ρόλου και του έργου των εκπαιδευτικών δομών και τέθηκε το πλαίσιο για την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων εκπαίδευσης, και  την  ενίσχυση της προβολής των σχολών με στόχο την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των νέων στελεχών και στη βάση των σύγχρονων αναγκών της τουριστικής αγοράς.

 

Η Γενική Γραμματέας Ευρυδίκη Κουρνέτα,  εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού,  εύχεται στους σπουδαστές να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.