Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Του ειδικού συνεργάτη

Κυριακή μεσημέρι και στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, επικρατεί συνωστισμός.
Δρόμοι χιλιομέτρων πλημμυρίζουν από ορδές τουριστών που δίνουν πνοή και ζωντάνια στην πόλη με τις περισσότερες εθνικότητες στο κόσμο, ενώ όλα τα εμπορικά καταστήματα είναι γεμάτα  παραμένοντας ανοιχτά έως αργά το βράδυ.
Την ίδια χρονική στιγμή, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, οι τουρίστες που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους περιορίζονται στην αγορά αναμνηστικών ειδών που διατίθενται από μερικά καταστήματα και μερικούς πλανόδιους στο Μοναστηράκι ή στη Πλάκα.
Το υπόλοιπο κέντρο είναι με κατεβασμένα τα ρολά και αν δεν δούλευαν τα καφέ και τα εστιατόρια η Αθήνα θα βρισκόταν κυριακάτικα σε 24ωρη σιέστα.
 Επιπλέον, είναι Κυριακή 5 Νοεμβρίου και στην ολλανδική πρωτεύουσα, όπως και σε άλλες τουριστικές ευρωπαϊκές πόλεις, όλες οι βιτρίνες των μαγαζιών είναι διακοσμημένες ενόψει Χριστουγέννων, που μπορεί να βρίσκονται σχεδόν δυο μήνες μακριά, όμως οι γιρλάντες και τα λαμπιόνια  δημιουργούν γιορτινή ατμόσφαιρα ανεβάζοντας την διάθεση του καταναλωτή στα ύψη.
 
Οι ταμειακές μηχανές χτυπούν σαν δαιμονισμένες, οι φόροι αποδίδονται άμεσα στα ταμεία του κράτους, οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών βγάζουν λεφτά, οι υπάλληλοι πληρώνονται καλά και στην ώρα τους και γενικά όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.
 Στην Αθήνα που θα μπορούσε να έχει τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου 
Κατηφορίζοντας την   Red Light District, την περιοχή των “κόκκινων φαναριών” που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των παλαιότερων γειτονιών της πόλης και υπηρετεί τις προσωπικές ανάγκες και φαντασιώσεις όχι μόνο ντόπιων, μα και των ξένων εδώ και 5 αιώνες, αντιλαμβάνεσαι πως το οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν. Απο την ιερόδουλη στη βιτρίνα έως το τελευταίο σεξ σοπ με την πρωτότυπη διακόσμηση.
Σημείωση: Όλα τα μουσεία είναι ανοιχτά. Από το μουσείο του Βαν Γκόνγκ μέχρι το μουσείο του σεξ ή των …βασανιστηρίων και οι ουρές που σχηματίζονται είναι ατελείωτες.
 
 Εν κατακλείδι, όλο το κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ μοιάζει με έναν τεράστιο κουμπαρά που γεμίζει άφθονο χρήμα από το πορτοφόλι του τουρίστα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο δήμαρχος του Άμστερνταμ έχει παγώσει την λειτουργία κάθε καινούργιου καταστήματος πώλησης αναμνηστικών ειδών και κάθε νέου καταστήματος ταχυφαγίας στο κέντρο της πόλης, για τα επόμενα χρόνια καθώς η πόλη του πάσχει από …υπερτουρισμό.
 
Γιατί όχι και η Αθήνα κάποια στιγμή;

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.