Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Προβληματισμός στον τοπικό τουρισμό για το τέλος διανυκτέρευσης (Βίντεο)

Προβληματισμός στον τοπικό τουρισμό για το τέλος διανυκτέρευσης (Βίντεο)

Αγκάθι για τον τουρισμό φαίνεται οτι θα αποτελέσει το τέλος διανυκτέρευσης που αναμένεται να επιβληθεί απο την επόμενη τουριστική σεζόν.

Σε τοπικό επίπεδο, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν οτι ο φόρος διαμονής θα επηρεάσει αρνητικά τα ταμεία, κυρίως των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως από 1-01-2018 επιβάλλεται φόρος υπέρ του Δημοσίου με την ονομασία “φόρος διαμονής” στα ξενοδοχειακά καταλύματα και στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα. Το ποσό του φόρου ανά ημέρα ορίζεται στο ποσό των 0,50 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, 1,5 ευρώ για ξενοδοχεία τριών αστέρων, 3 ευρώ για τεσσάρων αστέρων και 4 ευρώ για ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Για διαμερίσματα τεσσάρων κλειδιών, ο φόρος διαμονής θα είναι ένα ευρώ την ημέρα.

Το μέτρο έχει προταθεί από την Κυβέρνηση προς τους  θεσμούς ήδη από τις αρχές Απριλίου και έχει  προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς αναμένεται να μειώσει κατά πολύ τη ρευστότητά τους.

Δείτε στο παρακάτω λίνκ το βίντεο από το ρεπορτάζ όπως προβλήθηκε στον κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης Creta

Προβληματισμός στον τοπικό τουρισμό για το τέλος διανυκτέρευσης

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.