Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Σαρώνει το Airbnb – Στον… αέρα του διαδικτύου πάνω από 5.000 ακίνητα στην Αττική, και τουλάχιστον 42.000 σε όλη τη χώρα

Σαρώνει το Airbnb – Στον… αέρα του διαδικτύου πάνω από 5.000 ακίνητα στην Αττική, και τουλάχιστον 42.000 σε όλη τη χώρα

Το Airbnb είναι η νέα ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες που σπεύδουν μαζικά να εκμεταλλευτούν τα ακίνητά τους – Άλλαξε ο χάρτης των ακινήτων στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της βραχυχρόνιας ενοικίασης – Οι πλατφόρμες ενοικίασης στο internet έχουν γεμίσει ακίνητα προς ενοικίαση σε τουρίστες – Οι περιοχές που… τα σπάνε στην Αττική και πόσα ακίνητα ενοικιάζονται

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Airbnb αλλά και άλλες πλατφόρμες στο internet κυριολεκτικά έχουν αλλάξει τον χάρτη των ακινήτων στη χώρα και ειδικά στην Αττική.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν βρει πρόσφορο έδαφος, ειδικά σε μια περίοδο πτώσης των τιμών ενοικίασης με την ταυτόχρονη εκτόξευση των φόρων.

Ουσιαστικά χιλιάδες ακίνητα τα οποία ήταν ως τώρα κλειστά, όχι απλά ανοίγουν, αλλά ανακαινίζονται και διατίθενται προς ενοικίαση σε τουρίστες.

Οι περιοχές με τα περισσότερα ακίνητα προς βραχυχρόνια ενοικίαση

«Εμπορικό «τρίγωνο» – Πλάκα 681
Μουσειο – Εξάρχεια – Νεάπολη 500
Κουκάκι 343
Νέος Κόσμος 315
Παγκράτι 296
Αμπελόκηποι 269
Κολωνάκι 202
Πλατεία Αττικής 202
Ακρόπολη 166
Θησείο 152

 

 

Χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα

Δεν είναι όμως μόνο η Αττική. Οι τουριστικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα βλέπουν “άνθιση” στην εκμετάλλευση των ακινήτων. Υπολογίζεται ότι μέσω Airbnb ή άλλη αντίστοιχης πλατφόρμας σε όλη την επικράτεια είναι 42.000 τα ακίνητα που διατίθενται, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” αν υπολογίσει κανείς και τα ακίνητα που διαθέτουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ για τουριστική εκμετάλλευση, τότε ο αριθμός εκτοξεύεται στα 63.871 ακίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος από αυτού του είδους τα ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα υπολογίστηκε για το 2017 στα 1.700.000.000 ευρώ, με τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων κοντά στα 900.000.000 ευρώ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.