Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός της Ευρώπης το Ηράκλειο

Ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός της Ευρώπης το Ηράκλειο

Το Ηράκλειο Κρήτης, αναδείχθηκε ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός της Ευρώπης για το 2017. Στη δεύτερη θέση η Αθήνα.

Την πρώτη θέση, στη λίστα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων προορισμών, κατέλαβε το Ηράκλειο Κρήτης, με βάση τα στοιχεία του Euromonitor.

Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο, παρουσίασε αύξηση 11% στους τουρίστες που το επισκέφθηκαν από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αθήνα, η οποία επίσης είχε ανοδική τάση κατά 10%.

«Το Ηράκλειο είναι το πρώτο μέρος [σ.σ. της Κρήτης] που συναντούν όσοι φτάνουν με αεροπλάνο ή πλοίο στο νησί. Είναι μια σκονισμένη, φασαριόζικη πόλη, όπου οι οδηγοί κορνάρουν συνεχώς και ακούγονται αδιάκοπα σκούτερ που κινούνται στους στενούς δρόμους» γράφει για την ο Κρίστοφερ Σόμερβιλ, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

O ίδιος, όμως, σπεύδει να συμπληρώσει ότι η πόλη έχει ακόμη ατμόσφαιρα «αρχαίας μεσογειακής πόλης» ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της περπατώντας με τα πόδια.

Το δημοσίευμα τονίζει, παράλληλα, ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου φιλοξενεί τα σπουδαιότερα Μινωικά ευρήματα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Τουρκική πόλη Αρτβίν με άυξηση 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στον κόσμο είναι η πόλη Ντενπασάρ της Ινδονησίας.

 

Have your say!

0 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.