Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

10-12% περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

10-12% περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Το 2017 θα κλείσει με  850.000 έως 880.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα, 10-12% περισσότερους από πέρυσι, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΟΤ στη Ρωσία κ.Πολύκαρπο Ευσταθίου. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ρώσων τουρ οπερέιτορ (ATOR), o κ.Ευσταθίου αναφέρει ότι στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 ήρθαν με απευθείας πτήσεις 634.581 Ρώσοι στη χώρα μας, 8,3% περισσότεροι από πέρυσι, ενώ υπογραμμίζει ότι έρχονται και επιπλέον Ρώσοι τουρίστες μέσω άλλων χωρών Σένγκεν.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Ρωσία προανεγγέλει επίσης ότι θα συνεχισθεί και το 2018 η ενίσχυση από τον ΕΟΤ στους Ρώσους τουρ οπερέιτορ που φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα συνδιαφήμισης.

Ως προς τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς στα οργανωμένα πακέτα των Ρώσων, ο κ.Ευσταθίου αναφέρεί ότι ο πλέον δημοφιλής είναι η Κρήτη και ακολουθούν η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κως και η Πελοπόννησος. Οι Ρώσοι ανακαλύπτουν επίσης τα νησιά των Κυκλάδων, την Καβάλα, τη Θάσο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, λέει, αναφέροντας: Τώρα μπορείτε να συναντήσετε έναν μεμονωμένο Ρώσο τουρίστα στο πιο απίθανο και απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας.

Ο κ.Ευσταθίου τονίζει ακόμη ότι στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και ο τουρισμός όλο το χρόνο, με βάση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εκτός από το κυρίαρχο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Ελλάδα έχει ήπιο κλίμα με ηλιόλουστες τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, λέει, γνωστοποιώντας ότι το 2018 πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη θα είναι ανοιχτά τους χειμερινούς μήνες.

“Είμαι πεπεισμένος”, λέει, “ότι η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για τους Ρώσους κατά τη διάρκεια όλου του έτους και σε όλες τις μορφές: ένα σαββατοκύριακο,  θρησκευτικές γιορτές και φεστιβάλ, ταξίδι για ψώνια, εκδρομές σε ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τα μουσεία κατά το χειμώνα και το φθινόπωρο. Έχουμε κοινές ιστορικές, πολιτιστικές και πνευματικές ρίζες και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας”.

Ως προς τις θεωρήσεις, ο κ.Ευσταθίου αναφέρει ότι στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα ο αριθμός των θεωρήσεων το 2017 ήταν σχεδόν ίδιος με το 2016 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα προξενεία στην Αγία Πετρούπολη και στο Novorossiysk σημείωσαν σημαντική αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων που εκδόθηκαν σε σύγκριση με το 2016 κατά 35%.

 

Πηγή: tornosnews.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.