Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μία ακόμη αεροπορική επενδύει στην Αθήνα

Μία ακόμη αεροπορική επενδύει στην Αθήνα

«Θέλουμε να μείνουμε, να επενδύσουμε στην ελληνική αγορά και να κερδίσουμε μερίδιο με στόχο το 2022 να διαθέτουμε δρομολόγια σε 30 προορισμούς με 1,2 εκατομμύριο διαθέσιμες θέσεις».

Με τη δήλωση αυτή οι επιτελείς της Volotea, της αεροπορικής που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη ανακοίνωσαν τη νέα βάση της εταιρείας στο Ελ. Βενιζέλος, 12η στην Ευρώπη και 1η για την Ελλάδα από τον Απρίλιο του 2018, αυξάνοντας παράλληλα τις διαθέσιμες θέσεις για ελληνικούς προορισμούς στις 320.000 (+160%). Επιπλέον, η εταιρεία προσθέτει δύο νέους προορισμούς από Αθήνα σε Βερόνα και Ηράκλειο ξεκινώντας από τις 26 Απριλίου του 2018. Οι πωλήσεις και για τα δύο δρομολόγια έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.volotea.com, καθώς και μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, ενώ πρόσθετα δρομολόγια θα ανακοινωθούν πριν από την εγκαινίαση της βάσης, στις 26 Απριλίου. Οι νέες πτήσεις προστίθενται στους 6 προορισμούς που εξυπηρετεί ήδη η Volotea από την Αθήνα, από όπου πετά σε 4 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο), καθώς και στη Σαντορίνη και τη Μύκονο στο εσωτερικό. Η Volotea δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ειδική προσφορά που δίνει για 48 ώρες τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από 9 ευρώ για τους νέους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Lázaro Ros, γενικό διευθυντή και συνιδρυτή της Volotea, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τις ανακοινώσεις για τη νέα βάση, τα σχέδια για επέκταση στην ελληνική αγορά υπήρχαν εδώ και καιρό. Η Volotea θα ξεκινήσει τις προσλήψεις για πιλότους και πληρώματα καμπίνας από τις αρχές του 2018, δημιουργώντας 30 άμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: «Μετά από 2 1/2 χρόνια συνεπούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησης σε διεθνή και εγχώρια δρομολόγια, υποδεχόμαστε τώρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη Volotea ως εταιρεία βάσης.»

Η ανάπτυξη της Volotea

Η Volotea γιόρτασε τα 5α γενέθλιά της στις 5 Απριλίου 2017. Το Σεπτέμβριο, η επιβατική κίνηση της εταιρείας είχε ανέλθει σε 14 εκατομμύρια επιβάτες από την πρώτη πτήση της το 2012. Φέτος, η Volotea αναμένεται να υπερβεί τα 4,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Η Volotea εκτελεί περισσότερες από 44.000 πτήσεις από 9 βάσεις το 2017: Βενετία, Νάντη, Μπορντώ, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριες, Βερόνα, Τουλούζη και Γένοβα, όπου κατέχει ηγετική θέση (με εξαίρεση την Τουλούζη). Το ανθρώπινο δυναμικό της Volotea αριθμεί φέτος 875 εργαζόμενους, με 150 νέες θέσεις εργασίας φέτος λόγω της διευρυμένης δραστηριότητας της εταιρείας.

Το 2018, η Volotea θα εγκαινιάσει 58 νέα δρομολόγια -φθάνοντας συνολικά τα 293 δρομολόγια και πετώντας σε 78 ευρωπαϊκές πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Για το 2018, μόλις ανακοινώθηκαν νέες βάσεις στο Μπιλμπάο και στη Μασσαλία. Η εταιρεία θα δημιουργήσει στο επόμενο έτος 250 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Την επόμενη χρονιά, η Volotea θα εξυπηρετήσει το δίκτυό της με στόλο 32 αεροσκαφών, αποτελούμενο από Boeing 717 και Airbus A319. Και οι δύο τύποι διακρίνονται για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.

Το Airbus A319 είναι το αεροσκάφος που η εταιρεία έχει επιλέξει για τη μελλοντική ανάπτυξή της και το οποίο θα της επιτρέψει να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20% σε 150 θέσεις, καθώς και για να επιχειρεί σε δρομολόγια μακρύτερων αποστάσεων.

Η εταιρεία επελέγη από το TripAdvisor Travellers’ Choice 2017 ως η καλύτερη εταιρεία μα βάση στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, στην κατηγορία “Europe Regional and Low Cost”.

 

Πηγή:Newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.