Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Σε ποια πόλη του κόσμου θα πιείτε την πιο φθηνή μπίρα και πού την πιο ακριβή;

Σε ποια πόλη του κόσμου θα πιείτε την πιο φθηνή μπίρα και πού την πιο ακριβή;
Μόλις 58 λεπτά κοστίζει ένα ποτήρι μπίρα στο Καράκας της Βενεζουέλας

Αγαπημένο ποτό είναι η μπίρα και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Όμως το κόστος ενός ποτηριού αλλάζει δραματικά από χώρα σε χώρα.

Η ιστοσελίδα Finder UK έκανε μία έρευνα και βρήκε πού πωλείται η ακριβότερη μπίρα στον κόσμο και πού η φθηνότερη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Για παράδειγμα, η πιο ακριβή μπίρα πωλείται στο Ντουμπάι και την Ντόχα, καθώς υπάρχουν περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ, και το κάθε ποτήρι μπίρας κοστίζει 9,66 ευρώ. Στην άλλη άκρη του φάσματος, στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, ένα ποτήρι μπίρα κοστίζει μόλις 58 λεπτά, ενώ στο Λάγος της Νιγηρίας μόλις 70 λεπτά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, το μέσο κόστος ενός ποτηριού μπίρας είναι περίπου στα 2,93 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα του Finder UK.

Τι συμβαίνει όμως στις υπόλοιπες χώρες; Στα 5,3 ευρώ ανέρχεται η μπίρα στο Λονδίνο και είναι πιο ακριβή από ότι στο Σίδνεϊ, το Τορόντο, το Τόκιο, τη Σαγκάη και το Βερολίνο. Στο Ρέκιαβικ, πάντως πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς κάθε ποτήρι κοστίζει περίπου 9 ευρώ και το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για το Όσλο της Νορβηγίας.

Στην πανάκριβη Νέα Υόρκη, το μέσο κόστος της μπίρας ανέρχεται στα 6,25 ευρώ ενώ στο Παρίσι, το κόστος είναι ελαφρώς χαμηλότερο, στα 6,2 ευρώ. Στην Αθήνα, ένα ποτήρι μπίρας κοστίζει περίπου 4,2 ευρώ, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, μόλις 2,8 ευρώ.

Ο Τζον Όστλερ, διευθύνων σύμβουλος της Finder UK, δήλωσε: «Ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο μεγάλες ήταν οι διαφορές στο κόστος ενός ποτηριού μπίρας μεταξύ διαφόρων πόλεων σε όλο τον κόσμο. Κάνοντας κάποιος τον προϋπολογισμό για ένα ταξίδι, είναι σημαντικό να υπολογίζει τα έξοδα αναψυχής και να προβλέπει πως οι τιμές διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Κάνονας την έρευνά σας εκ των προτέρων, όχι μόνο είστε προετοιμασμένοι οικονομικά, αλλά θα αποφύγετε περιττό άγχος και θα απολαύσετε καλύτερα τη διαμονή σας».

 

Για να δείτε το κόστος ενός ποτηριού μπίρας σε κάθε χώρα, πατήστε εδώ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.