Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Airbnb: Πιθανή μια IPO εντός διετίας

Airbnb: Πιθανή μια IPO εντός διετίας

Η γνωστή εταιρεία online μίσθωσης ακινήτων βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, προτού εισαχθεί στο χρηματιστήριο, πάντως, σύμφωνα με επενδυτές, αυτό αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης διετίας.

«Οταν κάνει αρχική δημόσια προσφορά, θα συντρέχουν πολλοί λόγοι, όπως η εικόνα των αγορών, η πιθανότητα διεθνούς επέκτασης και η εταιρεία θέλει να εστιάσει σε αυτούς παράγοντες πριν αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τις πιέσεις της αγοράς», αναφέρει στο CNBC o Hemant Taneja, δ/νων σύμβουλος της  General Catalyst, η οποία κατέχει ποσοστό στην Airbnb.

H επερχόμενη IPO αποτελεί ένα από τα πιο hot γεγονότα στον τομέα της τεχνολογίας. Ο CEO της Airbnb, Braine Chesky, είοχε πει τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία θα είναι έτοιμη όσο πιο γρήγορα μπορεί, ωστόσο τότε είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει μια IPO εντός του 2018.

Ανεξάρτητα του timing, o Taneja πιστεύει ότι η  Airbnb έχει το σωστό προφίλ για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο και έκτοτε έχει χτίσει ένα δίκτυο σε 191 χώρες και σε πάνω από 65.000 πόλεις.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.