Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Έρευνα για εντοπισμό Μινωικού οικισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έρευνα για εντοπισμό Μινωικού οικισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Γεωφυσική έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό θαμμένου αρχαίου οικισμού Μινωικής περιόδου στις περιοχές Πάνω Κεφάλι, Κάτω Κεφάλι, Πέρα Αλώνια και νότια του περιφερειακού δρόμου προς Κακάπυλα, προγραμματίζει ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την έρευνα-ανάδειξη σπουδαίων θαμμένων αρχαιοτήτων στην περιοχή ο δήμαρχος δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από την συνεργασία των θεσμών, Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εμπλεκόμενους φορείς, με «εργαλεία»-καθοδήγηση  την επιστήμη και την μοναδική πολιτισμική κληρονομιά του Λασιθίου, σε συνδυασμό με συστηματική δουλειά, έρευνα και τεκμηρίωση, θα είμαστε σύντομα σε θέση να αποκαλύψουμε σε όλο της το μεγαλείο την πραγματική διάσταση της μυθολογικής αλλά και ιστορικής  σπουδαιότητας και προσφοράς του τόπου μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, ώστε να ξαναγράψουμε  την ιστορία του υπό το πρίσμα ντοκουμέντων-αποδεικτικών στοιχείων. Δέσμευση μας, συνεχίζουμε ακούραστα να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του πολιτισμικού μας αποθέματος-κληρονομιάς προς όφελος της Κρήτης αλλά και της χώρας ευρύτερα».

Για τις ανάγκες των εργασιών ανίχνευσης των αρχαιοτήτων, ο δήμος καλεί όσους ιδιοκτήτες έχουν αγροτεμάχια-οκόπεδα στις περιοχές αυτές να επικοινωνήσουν με το Δήμο και συγκεκριμένα με α) τον εκπρόσωπο της Τ.Κ Πλάτης  κ. Θεοχάρη Γαλιοτζάκη ή β) τον Aντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Στρατάκη, προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, το αργότερο έως την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.