Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

«Απογειώθηκε» το 2017 το Ελ. Βενιζέλος

«Απογειώθηκε» το 2017 το Ελ. Βενιζέλος

Με έναν αριθμό 21,74 εκατ. επιβατών, το Ελ. Βενιζέλος σημείωσε την καλύτερη ιστορική του επίδοση το 2017, βάζοντας στόχο για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα τη νέα χρόνια.

Με βάση τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης για το έτος που «έκλεισε» μόλις πρίν από λίγες ημέρες, το 2017 το αεροδρόμιο της Αθήνας αύξησε κατά 1,7 εκατ. επιβάτες ή 8,6% την επιβατική του κίνηση σε σύγκριση με το 2016, οπότε ο αντίστοιχος αριθμός επιβατών είχε διαμορφωθεί στα 20,02 εκατ. επιβάτες. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+1,5 εκατ. ή +12%), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 2,4%, λόγω της μείωσης των προσφερόμενων θέσεων κατά τις χειμερινές περιόδους.

Για το μήνα Δεκέμβριο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε το 1,43 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,5%. Η μείωση των προσφερόμενων θέσεων σε συγκεκριμένους προορισμούς είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κίνηση εσωτερικού κατά 7,6%, ενώ η διεθνής κίνηση παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 13%.
Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την διάρκεια του έτους 2017 έφθασε τις 195.951, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 3,6%. Οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού σημείωσαν αύξηση της τάξης του 2,9% και 4,1% αντίστοιχα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.