Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις για Ελλάδα και τον Δεκέμβριο- εντυπωσιάζει η Αίγυπτος

Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις για Ελλάδα και τον Δεκέμβριο- εντυπωσιάζει η Αίγυπτος

Σταθερή παρέμεινε η ζήτηση στη γερμανική αγορά για ελληνικούς προορισμούς και τον Δεκέμβριο, με τις κρατήσεις για Κρήτη μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου να καταγράφουν αύξηση κατά 9%, έναντι του Δεκεμβρίου του 2016, στη Ρόδο αύξηση 7% και στην Κω αύξηση 26%. Τα στοιχεία προέρχονται από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων στη Γερμανία Traveltainment.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις στη Γερμανία, ωστόσο, σημειώνεται προς την Αίγυπτο. Τον Δεκέμβριο υπήρξε αύξηση 55% στις κρατήσεις μέσω του αεροδρομίου της  Χουργκάντα, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο στα top 10 των προορισμών των Γερμανών, με μερίδιο 21% επί του συνόλου κρατήσεων σε αυτά.

Στην Αττάλλεια, επίσης, καταγράφηκε αύξηση κατά 36% στις κρατήσεις του Δεκεμβρίου, γεγονός που ώθησε την πύλη της Τουρκικής Ριβιέρας στη δεύτερη θέση, μπροστά από την Πάλμα, με μερίδιο 19%. Οι κρατήσεις στην Αττάλεια είχαν αύξηση 49% και το Νοέμβριο, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την επιστροφή της Τουρκίας στη γερμανική αγορά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αντίθετα, οι ισπανικοί προορισμοί είχαν έναν κακό μήνα στις κρατήσεις γερμανικών πακέτων διακοπών τον Δεκέμβριο. Η Πάλμα υπέστη μείωση των κρατήσεων κατά 15% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας μερίδιο 18% επί του συνόλου των κρατήσεων στα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού των Γερμανών.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν ακόμη χειρότερο μήνα. Οι κρατήσεις για τη Φουερτεβεντούρα μειώθηκαν κατά 8%, για το Λας Πάλμας κατά 18%, για την Τενερίφη (Νότια) κατά 14% και για την Arrecife κατά 21%. Η μείωση αποδίδεται στο αυξημένο ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στην Αίγυπτο φέτος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.