Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κρήτη: Πτήση… θρίλερ με επιβάτη υπουργό!

Κρήτη: Πτήση… θρίλερ με επιβάτη υπουργό!

Προβλήματα σε πτήση που προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου.

Η συγκεκριμένη πτήση, στην οποία επιβάτης ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αντιμετώπισε δυσκολία στην προσγείωση καθώς αυτή επιχειρήθηκε δύο φορές, η πρώτη ανεπιτυχώς μόλις 60 μέτρα από το έδαφος.

Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης ήταν στις 10 το βράδυ του Σαββάτου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Ωστόσο, το αεροπλάνο αναχώρησε με 30 – 40 λεπτά καθυστέρηση, κάτι που ανακοινώθηκε πως θα γινόταν, ενώ ήδη είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση. Η πτήση ξεκίνησε στις 10:45 το βράδυ και λόγω των ισχυρών ριπών ανέμων αντιμετώπισε πολλές αναταράξεις.

Όταν έφτασε στο Ηράκλειο, ο κυβερνήτης επιχείρησε προσγείωση, όμως δεν μπόρεσε, καθώς οι άνεμοι έπνεαν ΒΑ με 70 χλμ/ώρα.

Η προσγείωση από Καρτερό ακυρώθηκε από τον πιλότο μόλις στα 60 μέτρα ύψος.

Χρειάστηκε να πετάξει το αεροπλάνο από άλλη κατεύθυνση, φέρνοντας το αεροσκάφος από δυτική κατεύθυνση, ακολουθώντας το αεροδιάδρομο πάνω από το Ηράκλειο και το φρούριο Κούλε.

Η προσγείωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς περίπου τα μεσάνυχτα. Η πτήση ήταν γεμάτη και σε αυτήν επέβαινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.