Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Φύλακες μουσείων/ αρχ. χώρων: Οι νέες προσλήψεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες

Φύλακες μουσείων/ αρχ. χώρων: Οι νέες προσλήψεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες

Την αντίδρασή της για δημοσιεύματα που μιλούν για 800 προσλήψεις φυλάκων-βοηθών στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι προσλήψεις αυτές δεν κατανέμονται έτσι ώστε να καλύπτουν θέσεις για τη λειτουργία των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης: “Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από τον Τύπο για την πρόσληψη 800 φυλάκων-βοηθών, από το Υπουργείου Εργασίας για να επανδρώσουν Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία στα πλαίσια ενός κοινωφελούς προγράμματος.

Είμαστε υπέρ των κοινωφελών προγραμμάτων για ανέργους, αρκεί να κατευθύνονται προς εκεί που πραγματικά χρειάζονται και που μπορούν να βοηθήσουν, γιατί όπως είναι γνωστό οι Αρχ/κοί Χώροι & Μουσεία είναι ανοικτά Σαββατοκύριακα και Αργίες, άρα χρειάζεται οι προσλήψεις να είναι τέτοιου χαρακτήρα ώστε να μπορούν να εργάζονται τις συγκεκριμένες ημέρες!

Όπως επίσης είναι γνωστό, από το 2003 και μετά, για τις προσλήψεις μονίμων ή ορισμένου χρόνου αρχαιοφυλάκων είναι απαραίτητη η ξένη γλώσσα.

Καλούμε λοιπόν την Ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει αν  τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ευσταθούν”.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.