Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Fraport: Πούλησε το 10% της Slentel ο όμιλος Κοπελούζου

Fraport: Πούλησε το 10% της Slentel ο όμιλος Κοπελούζου

Στην πώληση του 10% που κατείχε στην Fraport Greece προχώρησε η Slentel του ομίλου Κοπελούζου. Αγοραστής είναι το Marguerite fund, διαμορφώνοντας πλέον το ποσοστό του ομίλου περίπου στο 17% από 27% που κατείχε μέχρι σήμερα. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου αλλά στην Ελλάδα έγινε γνωστή σήμερα, χωρίς όμως να ανακοινωθεί το τίμημα που κατά πληροφορίες είναι υψηλό.

Το γεγονός ότι η Slentel ρευστοποιεί ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο, πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημερομηνία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ενισχύει σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της αγοράς, την άποψη ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια πολύ νωρίς αναγνωρίζονται ως ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτικών funds. Ταυτόχρονα η πώληση του πακέτου ενισχύει την ρευστότητα του ομίλου Κοπελούζου, ο οποίος αυτό το διάστημα βολιδοσκοπεί σημαντικά έργα στον τομέα της ενέργειας.

Το Marguerite fund έχει παράδοση στον τομέα των αεροδρομίων αφού έχει επενδύσει τα προηγούμενα χρόνια και στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. Ιδρύθηκε το 2010 αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών 2020, με τη στήριξη έξι μεγάλων ευρωπαϊκών δημόσιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την δέσμευση να επενδύσει 710 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομών εντός της ΕΕ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.