Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

O τουρισμός έριξε τα επίπεδα ανεργίας τον Οκτώβριο- Πρωταθλήτρια η Κρήτη

O τουρισμός έριξε τα επίπεδα ανεργίας τον Οκτώβριο- Πρωταθλήτρια η Κρήτη

Μείωση της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, τον Οκτώβριο του 2017, ως αποτέλεσμα της επίδρασης του τουρισμού στην απασχόληση.

Από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για τον Οκτώβριο του 2017 προκύπτει ότι η Κρήτη σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με το ποσοστό της να κατεβαίνει στο 14,8% από 20,1% τον Οκτώβριο του 2016.

Η βελτίωση στους δείκτες απασχόλησης στην Κρήτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καθώς το νησί αποτέλεσε το 2017 έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς των μεγάλων ευρωπαίων τουρ οπερέιτορ, συγκεντρώνοντας μεγάλο μερίδιο ζήτησης από ξένες αγορές τουριστών.

Ο τουρισμός συνέβαλλε επίσης στην τόνωση της απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Τα στοιχεία Οκτωβρίου της ΕΛΣΤΑΤ για όλη την Ελλάδα, μιλούν για μείωση του εποχικά διορθωμένου ποσοστού της ανεργίας στο 20,7% έναντι ποσοστού 23,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 123.054 άτομα σε σχέση με το 2016 (-11,1%) ενώ και οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 109.584 άτομα.Δείτε τον πίνακα με τα ποσοστά ανεργίας ανά περιοχή τον Οκτώβριο….

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.