Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Έντονο το ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Ρόδο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018

Έντονο το ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Ρόδο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018

Παρουσιάζοντας στην τουριστική αγορά της Σερβίας τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών και προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού που το καθιστούν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018» στη Σερβία, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 22 έως και 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Βελιγράδι.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operators όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Στην τελετή των εγκαινίων, παρουσία και της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά παραβρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και επικεφαλείς ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση.

Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης το 2018 αναμένεται αύξηση κατά 15% του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία προς την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Οι πολίτες της Σερβίας επιλέγουν την Ελλάδα ως τον πλέον ευνοϊκό τουριστικό προορισμό. Στους Σέρβους αρέσουν τα τοπικά φαγητά, ο ελληνικός πολιτισμός, η μουσική και τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο δε της ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σερβικών εταιρειών θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τον Μάιο του 2018, η εκδήλωση «Ελληνικό Σαββατοκύριακο», μια εκδήλωση που παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τη μουσική και τη γαστρονομία στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενισχύοντας παράλληλα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.