Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Απογειώνεται η κρουαζιέρα: Στα 27,2 εκατ. οι επιβάτες παγκοσμίως το 2018

Απογειώνεται η κρουαζιέρα: Στα 27,2 εκατ. οι επιβάτες παγκοσμίως το 2018

Σε συνεχή ανάπτυξη βρίσκεται ο κλάδος της κρουαζιέρας παγκοσμίως. Για το 2018 οι εκτιμήσεις, βάσει και των προκρατήσεων που έχουν γίνει,  θέλουν τους τουρίστες που θα επιλέξουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών να φθάνουν  τα 27,2 εκατομμύρια.

Αυτό επεσήμανε ο Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος για την Ευρώπη της Διεθνούς Ένωσης Κρoυαζιέρας  (CLIA Europe) μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Ένωση στο Λονδίνο στο οποίο παρέστησαν 200 μέλη της.

Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises

Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises

Αρχικά επικαλέστηκε τα στοιχεία  του  World Travel & Tourism Council σύμφωνα με τα οποία ο τουρισμός συνεισφέρει  τα περισσότερα στο Ακαθάριστο Προϊόν της παγκόσμιας οικονομίας με 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπων  να επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

«Με τις προοπτικές της κρουαζιέρας να  δείχνουν ότι θα φθάσουμε τα 27,2 εκατομμύρια επιβάτες  αυτή τη χρονιά, έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Η διαδρομή θα είναι συναρπαστική αφού υπάρχει μόνο μία κατεύθυνση προς την οποία μπορούμε να πάμε. Προς τα πάνω» εξήγησε ο Κυριάκος Αναστασιάδης και προσέθεσε: «Με την ανάπτυξη έρχεται και η υπευθυνότητα». Ξεχώρισε δύο τομείς όπου πρέπει οι προσπάθειες να είναι συνεχείς.  Τη βιωσιμότητα και τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Τόνισε ότι έως το 2030 οι τουρίστες που επιλέγουν το εξωτερικό θα διακοπές θα φθάσουν το 1,8 δισεκατομμύριο ενώ εκείνοι της κρουαζιέρας τα 50 εκατομμύρια.
«Βάσει των στοιχείων η δική μας βιομηχανία θα καλύπτει ένα μικρό ποσοστό όμως έχουμε 12 χρόνια μπροστά μας να το διαχειριστούμε» επεσήμανε

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.