Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Τουρκία

Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Ελλάδα, Αίγυπτος και Τουρκία

Μαζική μεταστροφή της ζήτησης των Γερμανών ταξιδιωτών για Τουρκία και Αίγυπτο, μείωση των κρατήσεων για την πιο ακριβή φέτος Ισπανία και καλή ανάπτυξη σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα-ρεκόρ για Ελλάδα, καταγράφουν τα συστήματα κρατήσεων της μεγάλης γερμανικής πλατφόρμας Traveltainment τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά.

Η Αττάλεια είναι ο βασικός προορισμός για το μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων οργανωμένων πακέτων στην Τουρκία, η οποία διπλασίασε ως αεροδρόμιο-προορισμός τις κρατήσεις.

Η αύξηση διαμορφώθηκε στο 99%, ακολουθώντας αντίστοιχη ετήσια αύξηση 36% τον Δεκέμβριο και +49% το Νοέμβριο του 2017 για τον προορισμό, ανεβάζοντας την Αττάλεια στην κορυφή των 10 μεγαλύτερων αεροδρομίων-προορισμών για τους Γερμανούς, με μερίδιο 24%.

Η Αίγυπτος είχε πολύ υψηλή αύξηση της τάξης του 61%, όπως φαίνεται από τις κρατήσεις για το αεροδρόμιο Ουργκάντα, έπειτα από έναν πολύ καλό Δεκέμβριο (+55%) και Νοέμβριο (+72%). Το αεροδρόμιο είχε μερίδιο 17% στο σύνολο των κρατήσεων για τα 10 αεροδρόμια με τις περισσότερες κρατήσεις Γερμανών τον Ιανουάριο.

Από την Ελλάδα, το αεροδρόμιο Ηρακλείου παρουσίασε αύξηση κρατήσεων 9% τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι η ζήτηση για Κρήτη είναι σε υψηλά επίπεδα και φέτος, ενώ ισχυρή αύξηση 25% παρουσίασαν οι κρατήσεις για Κω και 2% για Ρόδο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα επωφελούνται προς το παρόν από την τάση απομάκρυνσης των Γερμανών από την Ισπανία, όπου τα πακέτα διακοπών για το 2018 έχουν αξιοσημείωτα υψηλότερες τιμές.

Η ζήτηση για Μαγιόρκα μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά 15%, βάσει κρατήσεων για πακέτα προς την Πάλμα, έπειτα από πτώση 15% το Δεκέμβριο.

Οι κρατήσεις για Κανάρια Νησιά μειώθηκαν περαιτέρω τον Ιανουάριο κατά 8%, έπειτα από 8% μείωση το Δεκέμβριο, στο μεγαλύτερο προορισμό της Φουερτεβεντούρα. Οι κρατήσεις για Λας Παλμας μειώθηκαν κατά 19% τον Ιανουάριο, μετά από μείωση 18% το Δεκέμβριο.

Η νότια Τενερίφη είχε μείωση 21%, έπειτα από πτώση 14% το Δεκέμβριο και η Αρεκίφε -24% έπειτα από πτώση 21% το Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία της πλατφόρμας Traveltainment καλύπτουν τις κρατήσεις για πακέτα διακοπών και τελευταίας στιγμής μέσω των online συστημάτων κρατήσεων σε OTA και τουριστικών γραφείων.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.