Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Δημ Χαριτίδης Τez Tour :” Απογειώνεται τουριστικά φέτος η Ρόδος “

Δημ Χαριτίδης Τez Tour :” Απογειώνεται τουριστικά φέτος η Ρόδος “
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το νησί της Ρόδου είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και σίγουρα καλύτερα από το 2017»!
 
Αυτό δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας κ. Δημήτρης Χαριτίδης ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις αφίξεις των Ρώσων τη νέα τουριστική σαιζόν όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά γενικότερα για τη χώρα μας.
«Η Ελλάδα γενικά θα έχει αύξηση  από την αγορά της Ρωσίας σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10% και αν θεωρήσουμε ότι η Ρόδος είχε μία πτώση πέρυσι, φέτος θα έχει σίγουρα αύξηση, τουλάχιστον οι κρατήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το νησί, δείχνουν ότι θα έχει αύξηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτίδης.
Κάνοντας μία «αναδρομή» στη περσινή τουριστική περίοδο είπε πως η κίνηση των Ρώσων προς το νησί μας ήταν «λίγο πεσμένη το 2017 και αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία του αεροδρομίου. Παρόλα αυτά εμείς είχαμε αύξηση από τη Ρωσία περίπου 4% οπότε αυτό μας χαροποιεί και επίσης είχαμε καλές κρατήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και αυτό είναι θετικό».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας γνωστοποίησε επίσης πως για το 2018 για τη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Ρωσία Λευκορωσία Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Μολδαβία και η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η αύξηση της κίνησης προς το νησί μας κυρίως από Λευκορωσία, Βαλτική και Ρωσία. Οι μετακινήσεις αυτές των Ρώσων τουριστών πραγματοποιούνται – σύμφωνα με τον κ. Χαριτίδη- με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας όπως η S7,Aeroflot κ.α.
Αναφορικά με τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων, ο κ. Χαριτίδης είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει ωστόσο οι μαζικές κρατήσεις των Ρώσων ξεκινάνε από τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου και έπειτα, διότι όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι Ρώσοι «κλείνουν» τις διακοπές τους τελευταία στιγμή. Δηλαδή το σύνολο και ο μεγαλύτερος αριθμός των κρατήσεων γίνεται δύο εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Οπότε η τάση των Ρώσων είναι «πάντα την τελευταία στιγμή». Και αυτό είναι ένα πρόβλημα – σύμφωνα με τον κ. Χαριτίδη- επειδή υπάρχει μία μεγάλη και αυξημένη ζήτηση από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι οποίες και «κλείνουν» νωρίς, με αποτέλεσμα να υπάρχει και ένα ζήτημα διαθεσιμότητας για τους Ρώσους.
«Κάποιοι λένε πως η αγορά της Ρόδου ήταν «κάτω» πέρυσι όχι επειδή δεν υπήρχε ζήτηση αλλά επειδή δεν υπήρχαν και κρεβάτια. Και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, δηλαδή όντως δεν υπήρχαν κρεβάτια γιατί οι τουρ οπερέιτορς δεν είχαν φροντίσει να έχουν εξασφαλίσει ένα συγκεκριμένο αριθμό κρεβατιών για το πρόγραμμα αυτό. Οπότε και εμείς φέτος έχουμε κλείσει τα συμβόλαια ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τη ζήτηση που θα έχουμε» δήλωσε ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας.
Οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών ξεκινάνε δειλά – δειλά από τέλη Απριλίου και κορυφώνονται από τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με τον κ. Χαριτίδη στα Δωδεκάνησα πρώτη στις προτιμήσεις των Ρώσων είναι η Ρόδος, η οποία μάλιστα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Κρήτη που κατέχει την πρώτη θέση και τη Θεσσαλονίκη που είναι δεύτερη, αν και τα προηγούμενα χρόνια η Ρόδος ήταν πάνω από τη Θεσσαλονίκη, πέρυσι οριακά «έχασε» τη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περσινή τουριστική σαιζόν στα περίπου 2,5 εκατ. αφίξεις που είχαμε στη Ρόδο, περί τους 126.000 ήταν Ρώσοι.
«Αυτή τη στιγμή εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει από τη Δυτική Ευρώπη, η Ρωσία έχει περάσει λίγο στο περιθώριο. Δηλαδή και τα στοιχεία αυτό δείχνουν . Δεν συγκρίνεται με την Γερμανική ή Αγγλική αγορά αλλά δεν παύει να είναι μέσα στη πεντάδα, ενώ παλαιότερα ήταν μέσα στις πρώτες τρεις αγορές. Το καλό είναι ότι είναι μία «αγορά» που δίνει διανυκτερεύσεις στα «πεντάστερα» ξενοδοχεία και για το λόγο αυτό πάρα πολλοί θέλουν την Ρωσική αγορά» κατέληξε ο κ. Χαριτίδης

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.