Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Εξαπλάσια τα τουριστικά έσοδα της Ισπανίας σε σχέση με την Ελλάδα

Εξαπλάσια τα τουριστικά έσοδα της Ισπανίας σε σχέση με την Ελλάδα

Εξαπλάσια ήταν τα τουριστικά έσοδα της  Ισπανίας σε σχέση με τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2017.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το στατιστικό Ινστιτούτο της Ισπανίας, τα τουριστικά έσοδα της Ισπανίας για το 2017 έφθασαν σε 86,82 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,2% σε σχέση με το 2016. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας για το 2017 θα κινηθούν πέριξ των 14,5 δσ. ευρώ. Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο τα τουριστικά έσοδα της Ισπανίας έφθασαν σε 4,53 δισ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016. Η μέση δαπάνη ανά τουρίστα το Δεκέμβριο έφθασε στην Ισπανία στα 1.138 ευρώ, δηλαδή ήταν σχεδόν τριπλάσια από τη μέση δαπάνη ανά τουρίστα τον ίδιο μήνα στην Ελλάδα.

Οι Βρετανοί τουρίστες δαπάνησαν πέρυσι στην Ισπανία περισσότερα χρήματα απ΄ όσα δαπάνησαν οι τουρίστες απ΄ όλες τις εθνικότητες στην Ελλάδα. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών στην Ισπανία ανήλθαν σε 17,4 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,2%. Ακολούθησαν οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Γερμανών που έφθασαν σε 12,2 δισ. ευρώ (αύξηση 10,1%), και των Γερμανών που ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ (αύξηση 3,7%).

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.