Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ε.Κουντουρά: Αύξηση προκρατήσεων 15-30% για το 2018

Ε.Κουντουρά: Αύξηση προκρατήσεων 15-30% για το 2018

Αύξηση 15-30% καταγράφουν οι προκρατήσεις για την εφετινή θερινή σεζόν στη χώρα μας από όλες τις παραδοσιακές και νέες αγορές, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, που εγκαινίασε η ίδια, η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι και το 2018 προδιαγράφεται εξαιρετικό για τον ελληνικό τουρισμό.

Η υπουργός απέδωσε τα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων-εσόδων της τελευταίας τριετίας στην επιτυχή  Εθνική Περιφερειακή Τουριστική Πολιτική, όπως είπε, και στη στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

«Οι  επίμονες  διαπραγματεύσεις και στρατηγικές συμφωνίες που συνάψαμε με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς ομίλους  και αεροπορικές εταιρίες συνέβαλαν στην  αύξηση του τουριστικού μας μεριδίου για τρίτη συνεχή χρονιά και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας όλων των ελληνικών προορισμών», επεσήμανε η κυρία Κουντουρά, αναφέροντας ενδεικτικά οτι πέρυσι υπήρξαν επιπλέον 2.000 πτήσεις από το εξωτερικό προς τη χώρα μας και φέτος θα υπάρξουν πάλι επιπλέον πτήσεις καθώς και νέες συνδέσεις.

Η υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι οι προσπάθειες για επιμήκυνση της σεζόν στέφονται με επιτυχία, καθώς την τελευταία διετία καταγράφεται αύξηση των αφίξεων κατά 20% κατά την εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί ο θεματικός τουρισμός. «Ολοκληρώσαμε και φέραμε σε δημόσια διαβούλευση το συνολικό νομοσχέδιο που καταρτίσαμε για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και να διευθετήσουμε ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα», ανέφερε η κυρία Κουντουρά. Η νέα νομοθετική προσπάθεια έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείο Τουρισμού και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με βάση τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις.

Επίσης, αναφορά έγινε στο εκτεταμένο νομοθετικό έργο του Υπουργείου την τελευταία τριετία μέσω του οποίου επιλύθηκαν χρονίζοντα ζητήματα και  απλουστεύθηκανοι διαδικασίες λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την θεσμοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών λειτουργίας για τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και της διαδικασίας χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από το Υπουργείο Τουρισμού.

Ως προς το άνοιγμα στις νέες αγορές ανέφερε ενδεικτικά ότι πέρυσι ήρθαν στην Ελλάδα 250.000 Κινέζοι τουρίστες, όταν πριν από λίγα χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις 50.000. Σε αυτό συνέβαλαν οι απευθείας πτήσεις.

Τέλος, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετασθεί η μείωση φόρων και τελών που επιβαρύνουν το τουριστικό πακέτο και τις επιχειρήσεις.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.