Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Ρόδος για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2018” στη Σερβία

Η Ρόδος για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2018” στη Σερβία

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ IFT Beligrade 2018” που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 22-25 Φεβρουαρίου 2018 στο Βελιγράδι, στη Σερβία, πρόκειται να συμμετάσχει για πρώτη φορά ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της Ρόδου σε νέες τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από άλλες χώρες της Ευρώπης.

 

Η Ελλάδα είναι  με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ισχυροί είναι οι δεσμοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί, που ενώνουν τις δύο χώρες. Οι ενέργειες του υπουργείου τουρισμού και άλλων τουριστικών φορέων  της χώρας έχουν τονώσει το τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2018” αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος πρόκειται να συμμετάσχουν 1100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες..

Η Ρόδος θα συμμετάσχει, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ. Ο Δήμος Ρόδου θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.