Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Fraport Greece πληρώνει τα τέλη για τα απορρίμματα στον Δ.Χανίων

Η Fraport Greece πληρώνει τα τέλη για τα απορρίμματα στον Δ.Χανίων
Με τον δήμαρχο Χανίων συναντήθηκαν εκπρόσωποι της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης των Χανίων

 

Διευκρινήσεις για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων υπο το καθεστώς διαχείρισης του αεροδρομίου από την Fraport Greece, δόθηκαν στην διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον Δήμαρχο Χανίων.

Ο κ.Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ και της Fraport Greece για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΔΙΣΑ έχει ήδη εκδώσει σχετικό τιμολόγιο.

Η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το τέλος του έτους με προβλεπόμενη δυνατότητα παράτασης και σε ότι αφορά στο τίμημα, αυτό θα είναι 106 ευρώ ανα τόνου απορριμμάτων.

Να σημειωθεί πως η σύμβαση προβλέπει πως η  Fraport δεν θα πληρώνει για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τα οποία θα τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

 

Σε ότι αφορά στους εννέα μήνες του 2017 κατά τους οποίους η αποκομιδή απορριμάτων γινόταν από τον Δήμο Χανίων, έγινε γνωστό πως η εταιρεία πλήρωσε 81.000 ευρώ για  το κόστος αποκομιδής μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 και οφείλει μόνο τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αντώνης Σκαμνάκης ανέφερε ότι η Πρωτοβουλία θα επιθυμούσε ο Δήμος Χανίων να μην προσφέρει υπηρεσίες προς την Γερμανική εταιρεία.

Σε ότι αφορά στο αν έχουν μεταφερθεί οι υδρομετρητές της ΔΕΥΑΧ στο όνομα της εταιρείας και για το τι προβλέπει το υπο  διαβούλευση πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή του αεροδρομίου, ο δήμαρχος Χανίων τους παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Πηγή: Flashnews.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.