Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κινεζικός τουρισμός: Η Ευρώπη μοναδικός προορισμός εξωτερικού έως και τον Απρίλιο

Κινεζικός τουρισμός: Η Ευρώπη μοναδικός προορισμός εξωτερικού έως και τον Απρίλιο

Τρεις στους 5 κινέζους ταξιδιώτες προγραμματίζει ταξίδι στο εξωτερικό κατά τους πρώτους 4 μήνες του 2018, εκ των οποίων το 93% δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Ευρώπη.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα έρευνας που διενήργησε η Eυρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων, ETC, ανάμεσα σε κινέζους ταξιδιώτες προκειμένου να καταγράψει τις ταξιδιωτικές τάσεις της μεγαλύτερης αγοράς εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, όσον αφορά τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Η ισχυρή τάση των Κινέζων για ταξίδια στην Ευρώπη, για τους μήνες Ιανουάριος-Απρίλιος 2018, είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ευημερίας των κινέζων πολιτών, των βελτιωμένων αεροπορικών συνδέσεων, των ανταγωνιστικών ναύλων και του ανοίγματος πολλών κέντρων έκδοσης visa σε ολόκληρη την Κίνα.

Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες ιδιωτικού-δημοσίου που στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας του ευρωπαϊκού τουρισμού στην Κίνα, όπως το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 και οι Συνέργειες στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό, αναμένεται να στηρίξουν ακόμη περισσότερο την αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον.

Τα χαρακτηριστικά του ταξιδίου στην Ευρώπη όπως τα προβλέπουν οι κινέζοι ταξιδιώτες…

Στην πλειονότητά τους (67%), οι Κινέζοι που έλαβαν μέρος στην έρευνα είπαν ότι οι επόμενες διακοπές τους θα γίνουν στην Ευρώπη και θα έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας. Θα περιλαμβάνουν δε επισκέψεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, άλλοι όπως η Ολλανδία και η Τσεχία προσελκύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους Κινέζους.

Σε αντιστοιχία με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις, το 60% των Κινέζων εξέφρασε ενδιαφέρον για δραστηριότητες στην ύπαιθρο και εμπειρίες που σχετίζονται με τη φύση.

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, η ιστορία και διάσημα αξιοθέατα συνεχίζουν να προσελκύουν επισκέπτες και αποτελούν βασικό στοιχείο στην πολιτική προσέλκυσης κινέζων στην Ευρώπη.

Η έρευνα αποτελεί πρωτοβουλία της ΕTC, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρισμού (ΕΤΟΑ) και του Eurail Group και αποσκοπεί να διερευνήσει τις ταξιδιωτικές προθέσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.