Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πλανητάριο με μικρό ξενοδοχείο στη Σητεία

Πλανητάριο με μικρό ξενοδοχείο στη Σητεία

Ο Δήμος Σητείας ενέκρινε τη χωροθέτηση του Πλανητάριου-Αστεροσχολείου το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A « Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 » σε ιδιόκτητη δημοτική έκταση 49 περίπου στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς Σητείας.

Πρόκειται για ένα εσωτερικό κλειστό χώρο για προβολή υλικού στην κατεύθυνση της μύησης και ενημέρωσης μέσα από διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, και παρουσιάσεων, στον άξονα του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Με την κατασκευή του θα δημιουργηθεί ένας νέος αναπτυξιακός πυρήνας συνδέοντας τους δύο αρχαιολογικούς χώρους του Τρυπητού και της Αγίας Φωτιάς, την ανασκαφή του Δεινοθηρίου και το πλήθος απολιθωμάτων της περιοχής χαρακτηρίζοντας τον τόπο υπαίθριο μουσείο. Παράλληλα ο δήμος έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις των υπηρεσιών και δεν μπορεί κανείς και για κανένα λόγο να προσβάλει την έκταση. Στο σχεδιασμό προβλέπεται και η δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχειακού συγκροτήματος και κέντρου ενημέρωσης, μιας και η έκταση είναι πολύ μεγάλη.

Παράλληλα στην τοπική κοινότητα Έξω Μουλιανών, που υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό, προβλέπεται η δημιουργία ενός άλλου αναπτυξιακού πυρήνα με την αποκατάσταση του κληροδοτήματος Γαρεφαλάκη, για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας 50 ατόμων – επισκεπτών στη δυτική είσοδο του Γεωπάρκου ( η χρηματοδότηση θα γίνει μέσα από την ΟΧΕ το δε εκτιμώμενο κόστος είναι 350.000 ευρώ).

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.