Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ρωσικός τουρισμός: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς παραλίας το 2018

Ρωσικός τουρισμός: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς παραλίας το 2018

Ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς παραλίας των Ρώσων τουριστών κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις για διακοπές παραλίας το 2017, σύμφωνα με στοιχεία εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας βάσει πλήθους αφίξεων που αποκαλύπτει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR έπειτα από ανάλυση δεδομένων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (σύνορα), τουριστικών γραφείων και στατιστικών αρχών των χωρών.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας συγκέντρωσε 888.000 αφίξεων Ρώσων σε παραλιακά θέρετρα το 2017, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με το 2016.

Κορυφαίος προορισμός παραλίας για τους Ρώσους, με μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, αναδεικνύεται η Τουρκία, με 4,7 εκατ. αφίξεις και έναν στους 3 Ρώσους που ταξίδεψε στους 20 κορυφαίους προορισμούς παραλίας το 2017. Ακολουθεί η Ταϋλάνδη, η Ισπανία και η Ιταλία.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κύπρος στην 6η θέση, τα ΗΑΕ, το Βιετνάμ, η Βουλγαρία και η Τυνησία.

Οι διακοπές παραλίας είναι ο δημοφιλέστερος τύπος διακοπών που επιλέγουν οι Ρώσοι στο εξωτερικό, και αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το 70% των διακοπών τους στο εξωτερικό. Οι κρατήσεις για τις διακοπές αυτές γίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις, μέσω τουρ οπερέιτορ.

Συνολικά, 14 εκατ. ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στους 20 κορυφαίους προορισμούς παραλίας από Ρώσους την περασμένη χρονιά, δηλαδή 61,7% περισσότερα σε σχέση με το 2016. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο μισό του συνόλου των ταξιδίων που πραγματοποίησαν πέρυσι οι Ρώσοι στο εξωτερικό (28,6 εκατ.).

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.