Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τουρισμός και Πολιτισμός στο Ηράκλειο με 25 εκδηλώσεις

Τουρισμός και Πολιτισμός στο Ηράκλειο με 25 εκδηλώσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου ενέκρινε τη διοργάνωση του φεστιβάλ «Κρήτη μια ιστορία 5+1 πολιτισμοί». Το φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, θέατρο, εκθέσεις, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις, διατρέχοντας τις έξι βασικές ιστορικές περιόδους της Κρήτης.

Η διοργάνωση προσβλέπει στην ανάδειξη του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού, στην προσφορά δωρεάν ποιοτικών εκδηλώσεων στους δημότες αλλά και στην προσέλκυση ξένων τουριστών στην πόλη. Ένας τόπος όπως η Κρήτη, που διαθέτει μια ιστορία χιλιετιών, έχει κάλλιστα τη δυνατότητα να δημιουργήσει φεστιβαλικό τουρισμό. Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει ήδη υλοποιηθεί σε άλλες πόλεις όπως Αρλ, Εδιμβούργο και Αβινιόν,  με τεράστια επιτυχία. Το μακρύ καλοκαίρι και ο ήπιος χειμώνας ευνοούν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στόχος ο οποίος παραμένει εν δυνάμει στον τελικό σχεδιασμό. Επί πλέον, ο πολιτισμός αποτελεί το ισχυρότερο μέσο με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής, για την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων καθώς και των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων τους.

Φέτος θα λάβουν χώρα 25 περίπου εκδηλώσεις, από τα μέσα Αυγούστου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου σε χώρους που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου ενώ το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα μεταφραστεί στα Αγγλικά.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.