Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι φέρνει τουρίστες στην “καρδιά” του χειμώνα

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι φέρνει τουρίστες στην “καρδιά” του χειμώνα
Πόλος έλξης ο αποκριάτικος θεσμός του Ρεθύμνου, για πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό – “Συμβάλλει ακόμα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου” – επισημαίνει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι! Η μεγάλη στιγμή που όλη η πόλη – όλος ο νομός για την ακρίβεια- περιμένει με λαχτάρα, κάθε χρόνο, φθάνει την Κυριακή.


«Γίνε ο καλύτερός σου εαυτός!»… στο Ρέθυμνο, είναι το φετινό κεντρικό σύνθημα της κορυφαίας καρναβαλικής στιγμής της Κρήτης, με τους διοργανωτές να δίνουν -όπως πάντα- τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι όλα στην εντέλεια!

«Κληρονομιά και πολιτιστική συνέχεια»

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από τις προετοιμασίες, αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου. Έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 των εκδηλώσεων. Έμεινε το 1/3 που είναι και το σημαντικότερο. Είμαστε πανέτοιμοι», δηλώνει στο Cretalive η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρεθύμνης, κ. Πέπη Μπιρλιράκη. «Μονάχα λίγες πινελιές απέμειναν», σχολιάζει επίσης, με τις ομάδες να έχουν -σχεδόν ολοκληρώσει τα άρματά τους, αλλά και την σύνθεσή τους.

Σύμφωνα με την κ. Μπιρλιράκη,το Καρναβάλι για το Ρέθυμνο «αποτελεί διαχρονικά μια νότα ευθυμίας στην καθημερινότητά μας. Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος που μας ενώνει. Ακόμη και σε περιόδους κρίσεων, η Αποκριά κατάφερνε να κάνει τους Ρεθυμνιώτες να προσφέρουν ο,τι και όσα μπορούσαν -μέσω της συνεργασίας- για την ψυχαγωγία των ίδιων αλλά και των συνανθρώπων τους. Για το σύγχρονο Ρεθυμνιώτη είναι μια παράδοση, μια κληρονομιά, μια πολιτιστική συνέχεια».

Οι διοργανωτές εισπράττουν τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερα… κύματα εκτίμησης και συμπαράστασης. «Από το 2010 και μετά όλοι οι τοπικοί φορείς, αλλά και οι περισσότεροι επιχειρηματίες, είναι δίπλα μας. Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί , πλέον, πως το Καρναβάλι μας προσφέρει πολλά οφέλη, ακριβώς επειδή ξεκινάει από εμάς. Είναι ένας ισχυρός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Έχει συμβάλλει ακόμα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που έχουν εκτιμήσει και οι τουριστικοί παράγοντες», εξηγεί η επικεφαλής της ΚΕΔΗΡ.

Οι αριθμοί… και οι «ζωντανοί διαφημιστές»

Πανέτοιμοι να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες είναι και ξενοδόχοι του Ρεθύμνου. «Όποιος έρθει θα περάσει καλά», τονίζει στο Cretalive ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Τσακαλάκης. Οι αφίξεις στο Ρέθυμνο θα ξεκινήσουν από αύριο, θα ενταθούν τις δύο επόμενες ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) και θα κορυφωθούν φυσικά την Κυριακή. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν απομείνει 189 δωμάτια διαθέσιμα, αριθμός ασφαλώς που μειώνεται συνεχώς ώρα με την ώρα. Η πληρότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένη, διότι όπως λέει ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, «μεγάλα ξενοδοχεία έμειναν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν κόσμο».

Οι περισσότερες κρατήσεις προέρχονται από την Κρήτη. «Συνολικά διατίθενται 2.500 κρεβάτια για το Καρναβάλι. Οι πιο πολλοί ενδιαφέρονται για μικρά καταλύματα μέσα και γύρω από τον ιστό της πόλης. Η πλειοψηφία των επισκεπτών θα καταφθάσει το Σάββατο και θα παραμείνει ως την Κυριακή το απόγευμα. Ελάχιστοι μένουν την Καθαρά Δευτέρα», αναφέρει ο πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, προσθέτοντας πως «Ανάμεσα στους επισκέπτες θα βρίσκονται 900-1000 τουρίστες από το εξωτερικό. Αυτοί θα είναι οι ζωντανοί διαφημιστές του τόπου μας»!

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.