Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Υπάρχει τέτοιο καταπληκτικό τοπίο στα Χανιά;

Υπάρχει τέτοιο καταπληκτικό τοπίο στα Χανιά;

Περπατώντας στις όχθες του ποταμού Κοιλιάρη, ο επισκέπτης νιώθει πως περιηγείται σε ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα ποτάμι που διασχίζει τον εύφορο κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων και που είναι το μοναδικό στην Κρήτη με συνεχή ροή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πηγάζει από τα Λευκά Όρη και συγκεκριμένα από την κορυφή του Βαρσάμου σε υψόμετρο 1.389 μ. και την κορυφή Μαύρη σε υψόμετρο 2.069 μ.

Η κυριότερη πηγή τροφοδοσίας του είναι η πηγή του Στύλου. Το συνολικό μήκος του υδάτινου δικτύου είναι 36 χλμ. και συμβάλλουν σε αυτόν τέσσερις παραπόταμοι. Εκβάλλει στην Κυανή Ακτή Καλυβών. Αποτελεί μοναδικό υδροβιότοπο πλούσιο σε πέστροφες, χελώνες, βατράχια, χέλια, καβούρια. Περιβάλλεται με πυκνή βλάστηση από πλατάνια, ιτιές, ευκαλύπτους, καλαμώνες, καρυδιές, αναρριχώμενα και άλλα φυτά. Σε όλο το μήκος του ποταμού, ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, την άνοιξη φωλιάζουν αηδόνια, μαυροπούλια, ποταμίδες, τρυγόνια, κοτσύφια, τσαλαπετεινοί.

Ωραίο δεν ακούγεται όλο αυτό; Το καλύτερο από όλα είναι ότι έχει πανεύκολη πρόσβαση διάρκειας 15 λεπτών, καθώς απέχει λίγο λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Στη διαδρομή Καλάμι – Καλύβες στρίβουμε δεξιά για Στύλο και παρκάρουμε στην τοποθεσία «Πλατανάκια» μπροστά στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Ριγολόγου. Τα υπόλοιπα γίνονται με τα πόδια. Μπορεί κάποιος να περπατήσει τη μήκους 3-4 χιλομέτρων φυσιολατρική διαδρομή, να χαλαρώσει στις όχθες του ποταμού ή να κάνει πικ-νικ κάτω από τα πλατάνια. Καταπληκτικό μέρος για όλη την οικογένεια και για ολόκληρη την ημέρα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.