Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

6o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

6o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Η οικογένεια Καλαθάκη, διοργανώνει το 6o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στον Κήπο των Αισθήσεων στις Μαλάδες, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η επιστημονική καταγραφή των κρητικών συνταγών, η πορεία τους στο πέρασμα των χρόνων -από γενιά σε γενιά- και η αναβίωση των ξεχασμένων μας διατροφικών προτύπων. Κρητικά προϊόντα, κρητικές συνταγές και αρώματα μας ταξιδεύουν στις γειτονιές και τα χωριά της Κρήτης. Στο 6ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου, του Δήμου ΓόρτυναςΔήμου Αρχανών – Αστερουσίων και Δήμου Χερσονήσου.

Το φετινό Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των παιδιών Λαζανάκη Μιχαήλ και Θαλασσινό Στυλιανό, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Για τον λόγο αυτό, θα ενταχθεί στο Φεστιβάλ διημερίδα για τα τροχαία ατυχήματαΣτο όνομα των παιδιών αυτών, το ΙΙΕΚ Kappa Studies της οικογένειας Καλαθάκη, προκηρύσσει 3 υποτροφίες στους παρακάτω Δήμους για διετή φοίτηση σε ένα από τα τμήματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής τέχνης ή διεύθυνσης ξενοδοχείου, οι οποίοι θα τις διαχειριστούν κατά την κρίση τους. Οι υποτροφίες θα ανακοινωθούν την Κυριακή 25/02/2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

• Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές. Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.

• Διαγωνισμός σκαλίσματος σε λαχανικά και φρούτα από σπουδαστές σχολών.

•  Διαγωνισμός κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.

• Μαθητικός διαγωνισμός κρητικής κουζίνας για παιδιά ηλικίας δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

* Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα μαγειρέψουν υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα.
** Σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να συμμετάσχει μαζί με το παιδί του, μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του στην παρούσα αίτηση.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

• Οι διοργανωτές σας περιμένουν για να στρώσετε μαζί το κυριακάτικο τραπέζι μαζί με τις νοικοκυρές και του νοικοκύρηδες του Δήμου Μαλεβιζίου, Δήμου Γόρτυνας, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και Δήμου Χερσονήσου.

*** Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι δημότες των Δήμων.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.