Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αποκλειστικό: Παρολίγο τραγωδία πάνω από μεγάλο Ελληνικό Αεροδρόμιο

Αποκλειστικό: Παρολίγο τραγωδία πάνω από μεγάλο Ελληνικό Αεροδρόμιο
Ο αλλοδαπός κυβερνήτης της πτήσης που προσεγγίζει το γνωστό Ελληνικό Αεροδρόμιο έχει ανάψει το “προσδεθείτε” και η πτήση είναι έτοιμη για προσγείωση.
Είναι μεσημέρι Σαββάτου 24/3/18.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι καλές για την προσέγγιση στον διάδρομο.
Και ενώ όλα δείχνουν ότι η τρίωρη πτήση από το Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο απ όπου έχει απογειωθεί το αεροσκάφος γνωστής αεροπορικής εταιρείας φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες επιβάτες για την σαιζόν στο νησί ολοκληρώνεται , ξαφνικά το αεροπλάνο σταματά τη διαδικασία καθόδου και αρχίζει να ανεβαίνει βίαια .. κάτι που βέβαια έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα καμπίνας και τους επιβάτες όπως είναι φυσικό .
Δεν υπήρξε αναστάτωση στην καμπίνα επιβατών όπως μάθαμε, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι ο συγκυβερνήτης διαπίστωσε πρώτος ότι αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας είχε μόλις απογειωθεί και πετούσε προς το σημείο που προσέγγιζε το άλλο αεροπλάνο.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Έλληνας συγκυβερνήτης  δεν είχε αντιδράσει γρήγορα και ψύχραιμα .
Απ το να συγκρουστούν στον αέρα (!!!) μέχρι και να περάσουν τόσο κοντά ώστε να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της πτήσης.
Να σημειωθεί ότι και στο αεροσκάφος που απογειωνόταν ο κυβερνήτης ήταν ξένος . Η συγκεκριμένη εταιρεία προτιμά ξένους κυβερνήτες ειδικά τα καλοκαίρια που εκτελεί πολλές πτήσεις τσάρτερ.
Στους αεροπορικούς κυκλους είναι ευρέως γνωστό ότι κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν διάφορα περιστατικά που τις περισσότερες φορές δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές τους “συμβασιούχους” ιπτάμενους που η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει.
Το περιστατικό αυτό πάντως δημιουργεί ερωτήματα και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που έδωσαν αυτές τις οδηγίες και δημιούργησαν επικίνδυνα δεδομένα για την ασφάλεια της πτήσης.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.