Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η επιμήκυνση της σεζόν θα έφερνε 40 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα

Η επιμήκυνση της σεζόν θα έφερνε 40 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα

Τα 40 εκατ. θα μπορούσαν να φθάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα εάν γινόταν  πραγματικότητα ο στόχος για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν από 5 μήνες που είναι σήμερα σε 9. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γ. Ρέτσος μιλώντας στο Bloomberg.

Γιάννης Ρέτσος

Γιάννης Ρέτσος

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «την ώρα που τα 30 εκατ. τουριστών από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο είναι ένα τεράστιο νούμερο, αυτό θα μπορούσε να ανέβει στα 40 εκατ. τουρίστες σε ένα 9μηνο εάν επιμηκυνθεί η σεζόν».

Το στοίχημα τώρα είναι να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και να αποκτήσουμε προστιθέμενη αξία που θα προσελκύσει όχι απαραίτητα περισσότερους αλλά οικονομικό πιο εύρωστους τουρίστες, έτσι ώστε να ανέβουν οι εισπράξεις, είπε ο κ. Ρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά ότι προκειμένου η χώρα για να φθάσει τα 36 εκατ. αφίξεων και τα 20 δισ. ευρώ εσόδων μέχρι το 2021, χρειάζονται επενδύσεις 6 δισ. ευρώ ετησίως, και το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον (ξενοδοχεία) αλλά και οι δημόσιες επενδύσεις (έργα υποδομών) μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως είπε, καθυστερούν λόγω υπερφορολόγησης, ελλιπούς σχεδιασμού, γραφειοκρατίας και ανασφάλειας των επενδυτών να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, ζητήματα που επιλύονται πριν την εκκίνηση της επένδυσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ακόμα, η αύξηση της φορολογίας σε 13% για τα ξενοδοχεία, από 6% το 2015, και 24% στα εστιατόρια από 13%, αποτελούν ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την Ελλάδα, τόνισε.

Τέλος είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες στον ποιοτικό τουρισμό.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.