Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η TUI «ποντάρει» στον ελληνικό τουρισμό

Η TUI «ποντάρει» στον ελληνικό τουρισμό

Με τις εκτιμήσεις για το 2018 να κάνουν λόγο για ένα νούμερο στα πέριξ των 4 εκατομμυρίων αφίξεων μόνο από τη Γερμανία, όπως προκύπτει από τα μηνύματα που έρχονται από την διεθνή τουριστική έκθεση της ΙΤΒ στο Βερολίνο, oι Γερμανοί παραμένουν εδώ και δεκαετίες η πρώτη δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό με μία αύξηση στα νούμερα της τελευταίας πενταετίας κατά 60%.

Τα νούμερα αποκαλύπτει ο τουριστικός οργανισμός της TUI, η οποία διακινεί τον μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών τουριστών στη χώρα μας ανατρέχοντας στις επιδόσεις της περιόδου 2013- 2017 και προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη. Του λόγου το αληθές απέδειξε άλλωστε εμπράκτως χθες για μία ακόμη φορά ο διεθνής κολοσσός, ο οποίος συμμετέχει στο σχήμα της Atlantica που πλειοδότησε για το συγκρότημα Lakitira Resort, με ένα τίμημα ύψους 62,9 εκατ. ευρώ, υψηλότερα του αναμενομένου.

Η μεγάλη προσέλευση μάλιστα στο διαγωνισμό μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων του εξωτερικού- ΤUI, Thomas Cook, Der Touristik (σ.σ. με την Thomas Cook μάλιστα να έχει και το ρόλο του στρατηγικού επενδυτή) επιβεβαιώνει το πόσο τελικά οι μεγάλοι ξένοι tour operators «ποντάρουν» στην άνοδο της Ελλάδας, επενδύοντας και σε ιδιόκτητα brands. Aπό την πλευρά της η TUI, έχει δηλώσει ήδη από πέρυσι ότι θέλει τουλάχιστον δέκα δικά της ξενοδοχεία στη χώρα μας και προτίθεται να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο όμιλος για την Ελλάδα και τους Γερμανούς τουρίστες, από τα 2,27 εκατομμύρια αφίξεις του 2013 ο αριθμός ανέβηκε το 2017 στα 3,7 εκατομμύρια αφίξεις από τη χώρα με συνεχιζόμενα διψήφια ποσοστά ανόδου ειδικά από το 2015 και μετά. Το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι διεθνείς αφίξεις από τη σημαντικότερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 3 εκατομμυρίων αφίξεων, φθάνοντας, πιο συγκεκριμένα στα 3,13 εκατομμύρια, ενώ φέτος, με βάση τις προκρατήσεις από τους μεγάλους tour operators οι αφίξεις από τη χώρα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή, συνολικά οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα (πλην κρουαζιέρας) αυξήθηκαν στην πενταετία κατά 52%, από τα 17,9 εκατομμύρια του 2013 στα 27,3 εκατομμύρια το 2017.

Τα στελέχη της TUI επισημαίνουν ότι η αύξηση ειδικά των Γερμανών τουριστών είναι εντυπωσιακή την τελευταία πενταετία και αντιστοιχεί σε μία μέση άνοδο κατά 10% σε ετήσια βάση.

Η υψηλότερη άνοδος σημειώθηκε το 2017 (+18,3%) έναντι του 2016, ενώ με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η Ενωση Τουριστικών Γραφείων Γερμανίας DRV, στηριζόμενη στα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων GFK, οι προκρατήσεις παραπέμπουν σε ισχυρή, διψήφια άνοδο για τη φετινή περίοδο.

Eπισημαίνεται εδώ ότι το επιτελείο του υπουργείου Τουρισμού και η ίδια η υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση στο πλαίσιο της έκθεσης ITB, η οποία ξεκίνησε στις 7 και ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου, με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της TUIGroup, Fritz Joussen, τον Thomas Ellerbeck μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ομίλου TUI και πρόεδρο του ιδρύματος Tui Care Foundation, τον Gary Wilson Managing Director και στελέχη του ομίλου.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.