Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κινεζικός τουρισμός: Τέλος τα αξιοθέατα και τα ψώνια- Τους κερδίζουν οι παραλίες

Κινεζικός τουρισμός: Τέλος τα αξιοθέατα και τα ψώνια- Τους κερδίζουν οι παραλίες

Οι διακοπές παραλίας είναι η κορυφαία δραστηριότητα που προτιμούν οι σύγχρονοι κινέζοι ταξιδιώτες στις αποδράσεις τους, σύμφωνα με έρευνα της Travelzoo στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

Η έρευνα Travelzoo Travel Trends, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.671 μελών της στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2018, έδειξε ακόμα ότι στη δεύτερη θέση των πιο προτιμώμενων δραστηριοτήτων στις διακοπές ακολουθούν η γαστρονομία και το κρασί και στην τρίτη οι ιστορικές ατραξιόν, έναντι της πέμπτης θέσης που κατείχαν πέρυσι.

Οι κρουαζιέρες ανέβηκαν επίσης στην 7η θέση έναντι της 10ης και οι φωτογραφικές περιηγήσεις εισήλθαν, για πρώτη φορά φέτος, στις 10 πρώτες δραστηριότητες που προτιμούν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Επιπλέον, τα ψώνια, επίσης για πρώτη φορά, δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα και οι ξεναγήσεις σε αξιοθέατα έπεσαν από την 9η θέση πέρυσι στη 10η.

Αριθμός ρεκόρ, επίσης, άνω του 60%, προγραμματίζει ταξίδι που ξεφεύγει από την παραδοσιακή τουριστική εμπειρία. Για πρώτη φορά, η Αφρική είναι ο κορυφαίος προορισμός για τέτοια ταξίδια, αποκαθηλώνοντας την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Η μεσαία τάξη των Κινέζων αναζητά αξέχαστες εμπειρίες με τους δικούς της ρυθμούς, τονίζει ο Συνεργάτης της Travelzoo στην Κίνα, Yoyo Huang, τονίζοντας ότι οι ημέρες που οι κινέζοι ενδιαφέρονταν απλώς για περιήγηση σε αξιοθέατα και για ψώνια έχουν παρέλθει.

Οι προορισμοί, είπε, που διαθέτουν πλούσιο πολιτισμό και φυσικά τοπία μπορούν να ελπίζουν σε αύξηση της προσέλευσης Κινέζων τουριστών, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 η Αφρική θα παγιώσει τη θέση της ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός για τους Κινέζους.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ, ένας από τους 5 πρώτους προορισμούς των Κινέζων ιστορικά, έπεσε από την τρίτη θέση στην 5η φέτος, ενώ η Ιαπωνία και η Αστραλία παραμένουν στις πρώτες θέσεις.

Το Ην. Βασίλειο διατηρεί την 4η και καμία άλλη χώρα της δυτική Ευρώπης δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα το 2018.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι ο αριθμός των μελών της Travelzoo στην Κίνα που προγραμματίζουν τουλάχιστον 5 ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές μέσα στο 2018 παρουσιάζει αύξηση 25% σε σχέση με πέρυσι.

Παρατηρείται δε μεγάλη αύξηση των προτιμήσεων για ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, όπως το Μαρόκο και η Τυνησία, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ελαστικότερη πολιτική έκδοσης visa των χωρών αυτών.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.