Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ρώσοι t.o’s: Γιατί η Ρόδος δε μπορεί να έχει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Ρώσοι t.o’s: Γιατί η Ρόδος δε μπορεί να έχει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ για την ανταπόκριση της ρωσικής αγοράς ταξιδιωτών στα σχέδια του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού να προωθήσει τη Ρόδο στις αγορές του εξωτερικού ως προορισμό διακοπών για όλο τον χρόνο.

Οι τουρ οπερέιτορ πιστεύουν ότι η Ρόδος δεν θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους το χειμώνα γιατί, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον της εν λόγω αγοράς τους χειμερινούς μήνες εστιάζεται σε θερμότερα κλίματα και στις διακοπές παραλίας.

Στον ANEX Tour πιστεύουν ότι παρά το γεγονός ότι το κλίμα στο νησί το χειμώνα είναι πολύ καλό, η κίνηση από τη Ρωσία δεν θα αυξηθεί σημαντικά τους χειμερινούς μήνες γιατί οι Ρώσοι προτιμούν χειμερινές διακοπές σε θερμότερους προορισμούς, κυρίως Ασιατικούς (Ταϋλάνδη, Βιετνάμ και Ινδία) ή τα ΗΑΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μουζενίδη, κ. Γιώργος Μασμανίδης, μιλώντας στην ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, επισημαίνει ότι παρά την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών της Ρόδου, το νησί χρειάζεται απευθείας πτήσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για να γίνει προορισμός 365 ημερών.

Με πτήσεις μέσω Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, τόνισε, το νησί δε θα μπορέσει να τοποθετηθεί στην αγορά ως προορισμός για όλο το χρόνο.

Επιπλέον, όπως είπε, τα ξενοδοχεία της Ρόδου, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν 12 μήνες χρόνο, ιδιαίτερα στην πόλη της Ρόδου και τις γύρω περιοχές, χρειάζεται να υιοθετήσουν πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική με πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Στον Biblio-Globus εκτιμούν ότι πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού δεν είναι προετοιμασμένα να λειτουργήσουν με ποιοτικές υπηρεσίες τη χαμηλή σεζόν. Ο αριθμός των τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων που θερμαινόμενες πισίνες και κέντρα σπα που λειτουργούν το χειμώνα είναι περιορισμένος. Πολλά ποιοτικά ξενοδοχεία δεν είναι έτοιμα να ρίξουν τις τιμές τους το χειμώνα στο ελάχιστο, καθώς η συντήρηση ενός τέτοιου ξενοδοχείου απαιτεί εργασίες και μεγάλο προσωπικό, υποστηρίζει ο οργανισμός.

Η TUI Ρωσίας εκτιμά ότι οι χειμερινές συνθήκες στη Ρόδο είναι λιγότερο άνετες σε σχέση με της Κύπρου, για παράδειγμα. Η μέση θερμοκρασία στο νησί την ημέρα, κατά το μήνα Δεκέμβριο, είναι στους 15 βαθμούς κελσίου ενώ το χειμώνα υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα βροχής. Επιπλέον, τη χειμερινή σεζόν πολλά καταστήματα και τουριστικές υποδομές παραμένουν κλειστά.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.