Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Mεγάλη δωρεά από ξένο κρουαζιερόπλοιο στο Δήμο Χανίων

Mεγάλη δωρεά από ξένο κρουαζιερόπλοιο στο Δήμο Χανίων

Η εταιρεία κρουαζιέρας SILVERSEA CRUISES  ενημέρωσε το Δήμο Χανίων ότι θα διαθέσει δωρεάν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του κρουαζιερόπλοιου SILVER SPIRIT με σημεία νήσων Μπαχάμες στο Δήμο προκειμένου αυτός στη συνέχεια να διατεθεί για κοινωνικούς και κοινωφελείς σκοπούς, καθώς το πλοίο πρόκειται να δεξαμενιστεί.

Η δωρεά από  το μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο λιμάνι τη Σούδας.  Το κρουαζιερόπλοιο θα δεξαμενιστεί το 2018 στα ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο και θα επαναπλεύσει το 2019.

Ο εξοπλισμός του κρουαζιερόπλοιου σύμφωνα με την εταιρεία είναι μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση αντικείμενα, όπως καναπέδες, πολυθρόνες, καρέκλες, τραπέζια, κουρτίνες, λαμπατέρ κλπ., είναι συνολικά 4.625 τεμάχια και περιγράφεται αναλυτικά σε σχετική λίστα που επισυνάπτεται σε επιστολή της εταιρείας.

Τα προς δωρεά είδη, θα διατεθούν στη συνέχεια από το Δήμο Χανίων κατά προτεραιότητα σε κοινωφελείς δομές και υπηρεσίες προκειμένου να καλύψουν δικές τους ανάγκες, όπως το δημοτικό γηροκομείο, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, κλπ.

Το Τελωνείο Χανίων προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία της δωρεάς στο Δήμο Χανίων έκανε μία προεκτίμηση της αξίας των ειδών  με βάση τη λίστα και τις φωτογραφίες των ειδών που απέστειλε η εταιρεία και προσδιόρισε τη συνολική τελωνειακή αξία αυτών σε 98.770 ευρώ. Στο ποσό αυτό σύμφωνα με το Τελωνείο αντιστοιχούν συνολικά 24.295,84 ευρώ φόροι και δασμοί, εκ των οποίων 23.704,80 ευρώ είναι ο Φ.Π.Α. και τα υπόλοιπα 591,04 ευρώ είναι δασμοί.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.