Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Tο μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση -Δύο αεροσκάφη σε ένα [βίντεο]

Tο μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση -Δύο αεροσκάφη σε ένα [βίντεο]

Ένα βήμα πιο κοντά στην παρθενική του πτήση έκανε το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου.

Με άνοιγμα φτερών 130 μέτρων και μήκος μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (μέχρι 120 περίπου μέτρα) το Stratolaunch, όπως λέγεται, τροχοδρόμησε με ταχύτητα 74 χλμ/ώρα σε πεδίο δοκιμών της ερήμου Μοχάβε στην Καλιφόρνια στο τελευταίο του τεστ θέτοντας σε λειτουργία και τους έξι κινητήρες τους βάρους τεσσάρων τόνων έκαστος.

Σκοπός του τεστ ήταν να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία των συστημάτων διεύθυνσης, πέδησης, αντιολίσθησης και τηλεμετρίας.

Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές το αεροσκάφος θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά δορυφόρων και άλλων αντικειμένων στο διάστημα, περιλαμβανομένου κι ενός διαστημοπλοίου, που θα μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες ή φορτία εντός 24 ωρών σε χαμηλή περιγήινη τροχιά.

 

Το Stratolaunch είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται δύο ατράκτους – η κάθε μία με δικό της κόκπιτ- και αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις τον ερχόμενο χρόνο.

Είναι το όραμα του συνιδρυτή της Microsoft Πωλ Άλεν, ο οποίος θέλει το αεροσκάφος του να λειτουργεί ως γιγάντια εξέδρα εκτόξευσης στον ουρανό, επιτρέποντας τη μεταφορά φορτίων στο διάστημα ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος από τις υφιστάμενες τεχνολογίες.

Το αεροσκάφος ζυγίζει περίπου 226 τόνους, μπορεί να αντέξει πάνω από 200 τόνους φορτίου, ενώ είναι σχεδιασμένο για μέγιστο βάρος απογείωσης 590 τόνων. και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να μεταφέρει μέγιστο φορτίο περίπου ίσο με το βάρος του. Διαθέτει 28 τροχούς ύψους περίπου 1,5 μέτρου έκαστος και έξι κινητήρες Boeing 747.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.