Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αποκλειστικό: Ρωσική αγορά – Έπεσε το ενδιαφέρον για Ελλάδα.

Αποκλειστικό: Ρωσική αγορά –  Έπεσε το ενδιαφέρον για Ελλάδα.

Τα Τουρκικά θέρετρα είναι τα πιο δημοφιλείς  ανάμεσα στους Ρώσους που πρόκειται να ταξιδέψουν τον Μαΐο. Η Ταϊλάνδη είναι στη δεύτερη θέση με αρκετή διαφορά, τα ΗΑΕ είναι στην τρίτη θέση. Αυτό προκύπτει από την online υπηρεσία Travelata.ru, που προσφέρει εκδρομές από κορυφαίους Ρώσους tour-operators.

Το 35% των συνολικών πωλήσεων είναι στην Τουρκία, το 12% στην Ταϊλάνδη, το 9% στα ΗΑΕ. Η Ρωσία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με μερίδιο 7% σύμφωνα με το Travelata.ru.

 

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι οι 10 καλύτερες προτιμήσεις των οργανωμένων τουριστών για διακοπές Μαΐου: Τουρκία (35%), Ταϊλάνδη (12%), ΗΑΕ (9%), Ρωσία (7%), Κύπρος (6%), Τυνησία %), Την Ινδία, την Ελλάδα (4%), την Τσεχική Δημοκρατία (3%), το Βιετνάμ, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ισπανία (2% .
Σε σύγκριση με πέρυσι οι προτιμήσεις του Ρώσων  έχουν αλλάξει: Το 2017 υπήρχαν λιγότερο από το 25% των περιηγήσεων στην Τουρκία, και η Ρωσία ήταν στη δεύτερη θέση με 16%, ξεπερνώντας την Ταϊλάνδη. Και στις πέντε πρώτες θέσεις ήταν η Τουρκία (24%), η Ρωσία (16%), η Ταϊλάνδη (11%), η Κύπρος (11%), η Ελλάδα (5%).

Ο μέσος λογαριασμός για τις διακοπές στο εξωτερικό στις διακοπές του Μαΐου φέτος είναι 75000 ρούβλια, και ένα χρόνο πριν ήταν 74000 ρούβλια. Ο μέσος λογαριασμός για τις διακοπές στη Ρωσία παραμένει σχεδόν ο ίδιος και φέτος είναι 31.000 ρούβλια έναντι 30000 ρούβλια πέρυσι.

Το 32% των πωληθέντων εκδρομών είναι σε ξενοδοχεία 3 * – το ίδιο πέρυσι. Στη δεύτερη θέση είναι 5 * ξενοδοχεία – 28% (ένα χρόνο πριν – 29%). Τα ξενοδοχεία 4 * επιλέγονται από το 27% των τουριστών, ένα χρόνο πριν το 30%.

Σχεδόν το ένα τρίτο των τουριστών – 28% – θα έχουν διακοπές μιας εβδομάδας, όπως και πέρυσι. Το 11% των τουριστών θα περάσει 10 διανυκτερεύσεις σε θέρετρα (πέρυσι ήταν 10%).

 

Οι πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα http://www.ratanews.travel/news/news_20042018_4.stm

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.