Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αύξηση ρεκόρ με 800% στις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη (Βίντεο)

Αύξηση ρεκόρ με 800% στις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη (Βίντεο)

Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος σε σχέση με πέρυσι δηλώνει η υπουργός Τουρισμού Eλενα Κουντουρά.

H κ. Κουντουρά  επεσήμανε ότι η εξαιρετική πορεία των τριών προηγούμενων ετών με ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη συνεχίζεται και το 2018 με την τάση να είναι περισσότερο ανοδική από κάθε άλλη χρονιά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει στη μεγάλη ζήτηση και στις αυξημένες ροές τουριστών υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε να προσελκύσει την τριετία 2015-2017 νέες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 25.000 νέες κλίνες προστέθηκαν σε μεγάλες μονάδες 5 και 4 αστέρων άνω των 300 κλινών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού.

-Ποιες οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα τουριστική χρονιά;

-Το 2018 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Το 1ο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος) σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 20%. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που ουδέποτε είχαν χειμερινή τουριστική κίνηση έχουμε πετύχει εντυπωσιακή άνοδο. Όπως η Κρήτη, στην οποία καταγράφεται μία τεράστια άνοδος 800% από την αρχή του έτους ως και το τέλος Μαρτίου, με περισσότερους από 50.000 τουρίστες να επισκέπτονται το νησί.

Δείτε πως σχολιάζουν φορείς του τουρισμού τα ενθαρρυντικά μηνύματα της φετινής σεζόν μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Creta 

Ανοδική τάση στον τουρισμό

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.