Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η “κάθοδος” των Γερμανών τουριστών

Η “κάθοδος” των Γερμανών τουριστών

Για αύξηση στον αριθμό των Γερμανών τουριστών που θα κυμανθεί κοντά στο 15% – συνολικά για τη σεζόν- κάνουν λόγο επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κατεβάζοντας μεν σε πιο λογική βάση το ποσοστό αύξησης του 45% που αφορά στον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών για τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά εξακολουθώντας να περιμένουν υψηλή κίνηση από τη γερμανική αγορά.

Οι “κρατήσεις” των αεροπορικών εταιρειών (slots) μέχρι και τον Ιανουάριο  που καταγράφονται στα Περιφερειακά αεροδρόμια είναι υψηλότερες κατά σχεδόν 1,3 εκατ. θέσεις (από 2.771.061  τον Ιανουάριο του 2017 ανήλθαν σε 4.017.938 το ίδιο διάστημα φέτος). Παράγοντες που παρακολουθούν την τουριστική ζήτηση εξηγούν πως θα υπάρχει σημαντική άνοδος στον αριθμό των Γερμανών τουριστών, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως ο προγραμματισμός αλλάζει διαρκώς καθώς εξελίσσεται η σεζόν, ενώ παράλληλα οι αφίξεις υπολείπονται του αριθμού θέσεων, αναλόγως της πληρότητας των αεροπλάνων. Σε κάθε περίπτωση, και παρά τον υψηλό ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, αλλά και την “επάνοδο” της Τουρκίας αναμένεται σημαντική διψήφια αύξηση από τη Γερμανία.

Το 2017 οι Γερμανοί επισκέπτες έφτασαν τα 3,7 εκατ., το 2016 τα 3,13 εκατ., το 2015 τα 2,81 εκατ. και το 2014 τα 2,46 εκατ. Οι εισπράξεις αντίστοιχα την περσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 32%, ξεπερνώντας τα 2,53 δισ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ. Για τη φετινή σεζόν οι προβλέψεις λένε πως αν ο ρυθμός των πωλήσεων τουριστικών πακέτων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, οι εισπράξεις από τη Γερμανία πιθανότατα να αγγίξουν και τα 3 δισ.

Στο πλαίσιο της μεγάλης τουριστικής έκθεσης ITB που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο, το Ινστιτούτο Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK) έδειξε πως τα γερμανικά γραφεία ταξιδιών σημειώνουν “δυνατή” αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρσιΑυτό που είναι σημαντικό είναι πως η αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία συνεχίζεται παρ’ όλο που ανακάμπτουν η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο, δηλαδή οι άμεσοι ανταγωνιστές στην περιοχή. Οι κρατήσεις για την Τουρκία διπλασιάστηκαν φέτος σε σχέση με πέρυσι ενώ η Αίγυπτος σημειώνει μια αύξηση της τάξεως του 64% και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην προτίμηση των γερμανών τουριστών μετά την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, οι μεγαλύτεροι tour operator της Ευρώπη, TUI, Thomas Cook, Alltours και Der Touristik , σημειώνουν πως τα ποσοστά προκρατήσεων για την Ελλάδα είναι υψηλάκαι προοιωνίζονται μια εξαιρετική σεζόν για τον ελληνικό Τουρισμό.

Οι προσπάθειες των επιχειρηματιών του κλάδου επικεντρώνονται τώρα σε δύο άξονες: πρώτον στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου- ειδικά από τη γερμανική αγορά που αποτελεί τη σημαντικότερη “δεξαμενή” εσόδων για τον ελληνικό Τουρισμό-, αλλά και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου τουλάχιστον.

 

Πηγή: Capital.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.