Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Πάλμα απαγορεύει τη μίσθωση σπιτιών στους τουρίστες

Η Πάλμα απαγορεύει τη μίσθωση σπιτιών στους τουρίστες

Στην απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης σπιτιών στους τουρίστες προχωρά από τον Ιούλιο η Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει πρότυπο για τους προορισμούς που υποφέρουν από τον μαζικό τουρισμό, δήλωσε ο δήμαρχος Antoni Noguera, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais. Η Πάλμα είναι μια τολμηρή και αποφασιστική πόλη, τόνισε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση θα δημιουργήσει τάση και σε άλλες πόλεις όταν θα διαπιστώσουν ότι η εξεύρεση ισορροπίας είναι καθοριστική.

Η απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης απιτιών ελήφθη μετά από μελέτες που έδειξαν ότι ο αριθμός των μη αδειοδοτημένων τουριστικών διαμερισμάτων στην πόλη αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2015 και 2017 σε 20.000 μονάδες, ενώ διαπιστώνεται έλλειψη στέγης για τους ντόπιους και δραματική αύξηση των ενοικίων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 48% των διαμερισμάτων στην Πάλμα διατίθεται σε τουρίστες επτά μήνες του έτους, αποκλείοντας την δυνατότητα μακροχρόνιας ενοικίασης από τους κατοίκους.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μονοκατοικίες, αλλά και για αυτή την κατηγορία ισχύουν κάποιοι περιορισμοί.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.