Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Uber θέλει να γίνει η Airbnb των οχημάτων- Ενοικίαση με την ώρα

Η Uber θέλει να γίνει η Airbnb των οχημάτων- Ενοικίαση με την ώρα

Tην Airbnb για οχήματα επιχειρεί να αποτελέσει η Uber λανσάροντας μια νέα υπηρεσία της, την Uber Rent, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ενοικιάζουν το αυτοκίνητο κάποιου άλλου ιδιώτη έναντι αμοιβής. Με τη νέα υπηρεσία της, η Uber αναμένεται να μπει στο ανταγωνισμό με τις αγορές ενοικίασης οχημάτων, όμως προς το παρόν η εφαρμογή της είναι δοκιμαστική.

Η νέα υπηρεσία προσομοιάζει με τη λειτουργία της Zip Car, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο που λειτουργεί στο πρότυπο της οικονομίας διαμοιρασμού, με τη διαφορά ότι τα οχήματα που θα μπορούν να ενοικιάζουν οι χρήστες της Uber θα προέρχονται από ιδιώτες και όχι από το στόλο μιας εταιρίας.

Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει να προσφέρεται αυτό το μήνα στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής σε συνεργασία με την εταιρία Getaround και εάν σημειώσει επιτυχία θα επεκταθεί και αλλού.

Οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε οχήματα διαθέσιμα προς ενοικίαση στην εφαρμογή της Uber, και έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Dara Khosrowshahi, λιγότεροι άνθρωποι θα αναζητούν θέσεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ για καθημερινές υποχρεώσεις όπως ψώνια, αλλά και για εμπειρίες περιπέτειας, όπως σύντομα ταξίδια.

Οι τιμές θα παραμείνουν ως έχουν στην Getaround, η οποία λειτουργεί σε 15 πόλεις των ΗΠΑ, και ξεκινούν από 5 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο, όλα τα οχήματα θα καλύπτονται με ασφάλιση της Getaround ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Από τους χρήστες της πλατφόρμας που θα ενοικιάζουν ιδιωτικό όχημα θα απαιτείται η υποβολή διπλώματος οδήγησης και στη συνέχεια θα διασφαλίζεται ότι υπάρχει καθαρό μητρώο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.