Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι έγινε το ιστορικό κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth II [εικόνες]

Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι έγινε το ιστορικό κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth II [εικόνες]

Μπορεί να δαπανήθηκαν 100 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του πριν από 10 χρόνια, ωστόσο το Queen Elizabeth II θα αρχίσει επιτέλους να αποφέρει έσοδα.

Το 294 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και θα αγκυροβολήσει μόνιμα στο Μίνα Ράσιντ στο Ντουμπάι, σύμφωνα με ανακοίνωση. Θα έχει μάλιστα 13 εστιατόρια και μπαρ μετά την ριζική ανακαίνιση στην οποία υποβλήθηκε ενώ θα αρχίσει να υποδέχεται το κοινό από τις 18 Απριλίου προτού τα εγκαίνια που αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο.

Η αγορά του ιστορικού κρουαζιερόπλοιου έγινε λίγο πριν την παγκόσμια πιστωτική κρίση που έπληξε το εμιράτο, αναγκάζοντάς το να έρθει στο χείλος της αδυναμίας πληρωμής το 2009. Με το άνοιγμά του, το πλοίο θα μπορέσει επιτέλους να προσφέρει κάποιες αποδόσεις στον ιδιοκτήτη του, που αγωνίστηκε σκληρά για να αποπληρώσει την αγορά του.

Η Istithmar World PJSC, μια κρατική εταιρεία στο Ντουμπάι, αγόρασε το πλοίο από την Cunard το 2007. Από τότε πέρασαν πολλές ημερομηνίες εγκαινίων και διάφορα σχέδια για το πλοίο, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής του σε ξενοδοχείο που θα αγκυροβολούσε στην Ασία.

Για την μετατροπή του αυτή δαπανήθηκαν πάνω από 2,7 εκατομμύρια ανθρωποώρες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως το κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth II διέσχιζε τον Ατλαντικό για σχεδόν 40 χρόνια πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι του από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη, το 1969. Το πλοίο είχε χωρητικότητα για περισσότερους από 1.900 επιβάτες και πλήρωμα πάνω από 1.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σκάφους.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.