Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

ΟΛΠ: Αύξηση στα τιμολόγια κρουαζιέρας κατά 23% από το 2020

ΟΛΠ: Αύξηση στα τιμολόγια κρουαζιέρας κατά 23% από το 2020

Ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στους χρήστες του λιμανιού του Πειραιά μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της ΟΛΠ αυξήσεων στα τιμολόγια λιμένος για την κρουαζιέρα που ξεπερνούν το 23% και οι οποίες θα ισχύσουν από την 1-1-2020, ενώ επιβάλλονται επιπροσθέτως χρεώσεις που δεν υφίστατο έως σήμερα.

Ο ΟΛΠ αιτιολογεί την νέα τιμολογιακή του πολιτική επισημαίνοντας στο γράμμα που έστειλε στους χρήστες επισημαίνοντας ότι οφείλεται στη βελτίωση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων.

Κύκλοι της κρουαζιέρας αντιδρούν και επισημαίνουν ότι  «μετά την επαναφορά των κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά 2016 – 2017 – 2018 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία, αντί να το εκμεταλλευτούμε το γεγονός αυτό και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ή ακόμα και να αλλάξουμε περαιτέρω ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τους απομακρύνουμε» και συνεχίζουν:

«Αυτό βέβαια συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που οι Τούρκοι  ανακοίνωναν στη διεθνή έκθεση στο Miami Seatrade ότι θα εφαρμόσουν την επιδότηση των εταιρειών κρουαζιέρας και tour operators ανά επιβάτη που θα επισκέπτεται τουρκικά λιμάνια.

Η επιδότηση αυτή θα είναι 25 – 45 € ανά επιβάτη ανάλογα με την εποχή».

Όσον αφορά για την θέση του ΟΛΠ όσο αφορά τους λόγους των αυξήσεων τονίζουν:

«Η αναφερόμενη βέβαια δικαιολογία για βελτίωση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων δεν έχει βάσεις μια που ορισμένα έργα μικρής εμβέλειας που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στο μεγάλο λιμάνι αφορούν καθαρώς εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων και εξυπηρέτηση πλοίων και επιβαινόντων».

Στο μεταξύ τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν όπως επισημαίνουν χρήστες  χρήστες του λιμανιού και αναφέρουν:

– Πιλότοι και Πλοηγίδες.

– Διακίνηση πλοίων και διαχείριση λιμένος.

– Προσφερόμενες Υπηρεσίες Αρχών.

– Κυκλοφοριακό χάος πόλης

– Και πολλά άλλα.

– Προσθέτοντας τώρα και το θέμα κόστους υπηρεσιών και λιμένος, καθιστώντας τον Πειραιά μη ανταγωνιστικό.

Το ερώτημα που θέτουν είναι «Γιατί λοιπόν να προτιμηθεί ο Πειραιάς από τις εταιρεέις κρουαζιέρας;» και προσθέτουν:

«Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρηθεί ο Πειραιάς ως hub της ανατολικής Μεσογείου.

Ελπίζουμε να ενημερωθούν τα αρμόδια Υπουργεία και να παρέμβουν πριν είναι πολύ αργά. Η τιμολογιακή λιμένων – αεροδρομίων και γενικά χρεώσεις που αφορούν τον τομέα τουρισμού θα πρέπει να συζητούνται και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων Υπουργείων με κοινό σκοπό βέβαια να βελτιωθούν οι Υπηρεσίες, να παραμείνει το τουριστικό μας προϊόν ανταγωνιστικό και να απολαύσουμε περαιτέρω ανάπτυξη συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου τουρισμού».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.