Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ο ιατρικός τουρισμός ανθεί στην Τουρκία

Ο ιατρικός τουρισμός ανθεί στην Τουρκία

Ένα εκατομμύριο διεθνείς επισκέπτες αναμένει η Τουρκία το 2019 για ιατρικό τουρισμό, με προσδοκίες ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 2 εκατομμύρια μέχρι το 2023. Σύμφωνα με στοιχεία του Turkish Healthcare Travel Council (THTC), το 2016 πήγαν στην Τουρκία 750.000 άτομα για ιατρικό σκοπό από 144 χώρες, αφήνοντας 6 δισ.δολάρια στην τουρκική οικονομία.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς επεμβάσεις είναι τα εμφυτεύματα μαλλιών και οι μεταμοσχεύσεις νεφρού. Οι επεμβάσεις αυτές είναι οι φτηνότερες σε όλη την Ευρώπη, με το πακέτο να περιλαμβάνει τα χειρουργικά έξοδα, το ταξίδι, πολυτελές ξενοδοχείο, υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο και περιηγήσεις σε αξιοθέατα.

Άλλες ιατρικές περιπτώσεις για τις οποίες επιλέγουν οι ξένοι την Τουρκία είναι η θεραπεία καρκίνου. Μεταξύ των επισκεπτών γι αυτό το λόγο περιλαμβάνονται Ρώσοι και Ιρακινοί. Το τουρκικό σύστημα υγείας είναι επίσης γνωστό για τις παιδιατρικές θεραπείες και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Για έναν νεφρό, ένας ξένος πληρώνει μεταξύ 30.000 και 35.000 δολαρίων, ενώ μια μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να φτάσει τα 90.000 δολάρια (περίπου 72.000 ευρώ) αν η διαδικασία εκτελείται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μια επιτροπή δεοντολογίας επιβλέπει τη διαδικασία για τη μεταμόσχευση νεφρού ή ήπατος. Ο ασθενής συνοδεύεται από τον δωρητή του, ο οποίος πρεπει να είναι συγγενής μέχρι τέταρτου βαθμού και να πείσει την επιτροπή ότι δεν υπάρχει καμία χρηματική συναλλαγή στη μέση ούτε πίεση οποιουδήποτε είδους γι τη δωρεά του οργάνου, όπως δηλώνει ο πρόεδρος και ιδρυτής του Turkish Healthcare Travel Council κ. Emin Çakmak.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.