Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τι θα κάνει ο Κάρολος στην Κρήτη; Mία επίσκεψη- διαφήμιση για το νησί

Τι θα κάνει ο Κάρολος στην Κρήτη; Mία επίσκεψη- διαφήμιση για το νησί

Ο πρίγκηπας της Ουαλίας και διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος και η Δούκισσα του Κόρνγουελ, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, θα επισκεφθούν την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη θα είναι ο τελευταίος σταθός του ταξιδιού τους αφού θα ταξιδέψουν στη Γαλλία και θα επισκεφθούν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στην Αθήνα, θα δώσουν το παρών σε τελετή στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ θα τύχουν υποδοχής τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Πρωθυπουργό αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το ταξίδι τους θα διαρκέσει από 7 έως 11 Μαϊου ενώ την τελευταία ημέρα θα ταξιδέψουν στην Κρήτη. Εκεί, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ενώ θα παρευρεθούν σε φιλανθρωπική δράση υπέρ οικογενειών μεταναστών που βοηθούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Πιο αναλυτικά,  μετά την επίσκεψη του στις Αρχαιότητες της Κνωσού, ο Κάρολος θα μεταβεί στις Αρχάνες και στα γραφεία της Αναπτυξιακής, όπου θα ενημερωθεί από τη Διοίκηση της για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τους πρόσφυγες, ενώ ο διάδοχος του θρόνου θα δει και εργαζόμενους που ασχολούνται με την φροντίδα και την διαχείριση των προσφύγων.

 Βάρος στις συναντήσεις αυτές θα δοθεί στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό των προσφύγων και στη συνέχεια, μαζί με την Καμήλα θα έχει στο χώρο του παλαιού σχολείου των Αρχανών συνάντηση 6 διαφορετικών ομάδων προσφύγων, 6 ατόμων η καθεμία που θα τους δει για περίπου 6- 7 λεπτά την καθεμία.

Ο Κάρολος θα συνοδεύεται από 4 Βρετανικά Τηλεοπτικά Μέσα και άλλα τόσα ελληνικά, ενώ η ΕΡΤ θα έχει την ευθύνη να καλύψει με εικόνα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στόχος του υψηλού προσκεκλημένου δεν είναι να κάνει μια αποστειρωμένη παρουσία στην Κρήτη, έστω τις λίγες ώρες που θα μείνει εδώ, αλλά να έχει επαφές με τον κόσμο και τους κατοίκους.

Έτσι μετά την επίσκεψη στο παλιό σχολείο Αρχανών και τη συνάντηση με τους πρόσφυγες θα πάει και στην πλατεία του χωριού, θα γευτεί τοπικά προϊόντα ενώ θα χορέψει κιόλας τοπικούς χορούς όπως έχει ζητήσει από τους τοπικούς παράγοντες.

Σίγουρα πάντως η παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους θα είναι μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για το νησί καθώς η εικόνα θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ορίζοντα.

Και μπορεί να ακούγονται καλά όλα αυτά για την Κρήτη και τον τουρισμό της, αλλά σίγουρα είναι κι ένας πονοκέφαλος για τις αστυνομικές αρχές που σε αυτές τις ώρες του πριγκιπικού ζεύγους στο Ηράκλειο θα ειναι στην κυριολεξία στην πρίζα!

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.