Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αποφάσεις του ΣΑΣ για τα δρομολόγια στις Κυκλάδες

Αποφάσεις του ΣΑΣ για τα δρομολόγια στις Κυκλάδες

Απερρίφθη από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το αίτημα της Minoan να δρομολογήσει για το καλοκαίρι στις γραμμές των Κυκλάδων το πλοίο Μύκονος Πάλας και συγκεκριμένα στη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Μύκονος, Νάξος για την περίοδο 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα υπεβλήθη από την εταιρεία με το αιτιολογικό ότι αναμένεται φέτος να υπάρξει ρεκόρ στον τουρισμό και επομένως δημιουργούνται έκτακτες ανάγκες αλλά και ότι η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση Attica HSW θέτει ζήτημα ενίσχυσης του ανταγωνισμού, ωστόσο το ΣΑΣ δεν το έκανε αποδεκτό.

Παρά την αρνητική απόφαση πάντως, έχει σημασία το γεγονός ότι οι Μινωϊκές γραμμές που ανήκουν στον όμιλο Γκριμάλντι, έδειξαν τη σαφή διάθεσή τους να εισέλθουν σε νέες γραμμές στο Αιγαίο και να επεκταθούν πέραν των δρομολογίων της Κρήτης όπου σήμερα έχουν παρουσία.

Ωστόσο εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή αυτό δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από το 2019. Σημειώνεται ότι κατά της δρομολόγησης τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους στο ΣΑΣ οι εταιρείες HSW και Fast Ferries.

Στον αντίποδα, το συμβούλιο έκανε αποδεκτό το αίτημα της εταιρείας Golden Star Ferries για τη δρομολόγηση 2 ταχύπλοων, στις γραμμές των Κυκλάδων, με ώρα απόπλου στις 10 το πρωί. Το θέμα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει με ανταγωνιστές της Golden Star που υποστήριξαν ότι το αίτημα υπεβλήθη εκπρόθεσμα.

Τελικά η λύση που δόθηκε από το ΣΑΣ ήταν να γίνει δεκτό εν μέρει το αίτημα, αφού τα πλοία θα ξεκινήσουν δρομολόγια όχι όμως στις ανταγωνιστικές ώρες που είχε αρχικά ζητηθεί (δηλαδή στις 7 πμ) αλλά στις 10 το πρωί.

Πάντως η ανταγωνίστρια εταιρεία Seajets έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης ενώ ήδη έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δρομολόγησης δύο άλλων συμβατικών πλοίων της Golden Star.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.