Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η άνθιση του τουρισμού ανοίγει το δρόμο της επιχειρηματικότητας σε γυναίκες οικοτέχνες

Η άνθιση του τουρισμού ανοίγει το δρόμο της επιχειρηματικότητας σε γυναίκες οικοτέχνες

Το δρόμο της επιχειρηματικότητας ανοίγει σε γυναίκες οικοτέχνες η άνθιση του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως σημειώνει  η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδας, Χρύσα Παπαδοπούλου, με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση του συνδέσμου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τις γυναίκες οικοτέχνες: να «βγάλουν», από τα όρια της οικογενειακής εστίας τη δραστηριότητά τους, είτε αυτή πρόκειται για γαστρονομία είτε για κάθε είδους χειροτεχνία.
Η Κρήτη αποτελεί τον «πιλότο» σε αυτή τη μετεξέλιξη της επιχειρηματικότητας καθώς υπάρχουν παραδείγματα οικοτεχνιών, που εξελίχθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, με τις γυναίκες να πρωτοστατούν. Το διαδίκτυο είναι ένα «όπλο» για τα πρώτα αυτά βήματα, ενώ τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα, όπως Leader, μπορούν να είναι δώσουν χείρα βοηθείας στις πρώτες φάσεις. «Αγκάθι» για τη μετεξέλιξη των οικοτεχνιών σε επιχειρήσεις, αποτελούν, όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, το φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.